Slovenija
762 ogledov

Brglez zahteva, da SMC postopek izključitve razveljavi

Milan Brglez
Mesec dni po izklju8čitvi se je Brglez pritožil

Nekdanji predsednik DZ Milan Brglez se je danes pisno pritožil na sklep izvršnega odbora SMC o njegovi izključitvi iz stranke, je za STA potrdil njegov predstavnik za stike z javnostmi. Brglez sedaj pričakuje, da bo nadzorni odbor stranke odpravil "procesno narobe izpeljan in vsebinsko netočen sklep o izključitvi".

Če stranka temelji na pravu, mora odpraviti "nelegalne sklepe", je Brglezov predstavnik odgovoril na vprašanje STA, ali Brglez namerava ostati v stranki. Potem sledi odločitev naprej, je še dodal.

Po poročanju Kanala A pa se je Brglez za pritožbo na sklep odločil, ker da sklep nima pravne osnove in je nastal na številnih postopkovnih napakah. Brglez poleg tega tudi pričakuje, da bo nadzorni odbor SMC, ki po statutu stranke odloča o pritožbah, njegovi pritožbi ugodil in postopek izključitve razveljavil, je še poročal omenjeni medij.

Izvršni odbor SMC je na svoji seji točno pred mesecem dni soglasno sprejel sklep o izključitvi podpredsednika Brgleza iz stranke. Dan pozneje je Brglez na novinarski konferenci ocenil, da je njegova izključitev iz stranke SMC zrežiran dogodek, že takrat pa je tudi opozoril, da postopek ni bil izpeljan v skladu s pravili.

Očitke na svoj račun je označil kot neutemeljene. Glavni očitek naj bi bil njegova "samokandidatura" za predsednika DZ. Omenjal je tudi možnost, da je na njegovo izključitev iz stranke vplivala želja po volilnem kongresu, na katerem bi se s predsednikom SMC Mirom Cerarjem pomeril za predsedniški položaj.

Cerar je na drugi strani zatrdil, da to ni v ničemer vplivalo na Brglezovo izključitev, pač pa to, da je "z izrecnim in precej močnim nespoštovanjem odločitev izvršnega odbora oz. nasploh organov stranke povzročil kar precejšnjo škodo naši stranki".

Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 14:42 27.julij 2018.

    kdo pa je to brglez?

  • kapibara1 00:47 27.julij 2018.

    Kaj, a ne dobi druge službe ? NE dela, tega tako ali tako ne pozna..