Slovenija
8 ogledov

Brici vračajo s Sanjami v Medani

Novi festival se širi tudi v Šmartno, ki bo do nedelje živelo za film, pravljice Žurnal24 main
Festival. Po novem Sanje v Medani – Dnevi knjige in vina. Do nedelje.
Po začetnem šoku sem sklenil, da festival v Brdih mora ostati.
Aleks Klinec, Medana

V srednjeveški vasici Šmartno se je včeraj zvečer predpremierno začel festival Sanje v Medani  – Dnevi knjige in vina, ki bo trajal do nedelje. Festival z novim imenom je posledica selitve Dnevov poezije in vina, ki so 13 let uspešno cveteli v Medani, na Ptuj. Brici so v Brda povabili nove sodelavce in pripravili nov festival, od katerega si v prihodnjih letih veliko obetajo.  

Drugačen vinski seminar

Tudi menjava založb
Organizacija. Poleg domačije Klinec v Medani, Kulturno-umetniškega društva Opoka in Občine Brda pri organizaciji novega festivala sodeluje tudi Glasbena agencija Jota, ki je poživila dogajanje v Šmartnem. Založba Sanje je poskrbela za izbor gostujočih literatov, SNG Nova Gorica pa festivalu zagotavlja tehnično podporo.

Uradno odprtje festivala bo drevi ob 19.30 v Medani pod Gradnikovo murvo, kjer bodo do nedelje vsak večer na sporedu literarni dogodki in koncerti. Svoje ustvarjanje bodo predstavili Tone in Saša Pavček, Bert Pribac, Jadranka Juras, Franco Juri, Andrej Rozman - Roza, Iztok Mlakar, Neža Maurer in številni drugi.

Ne gre pozabiti vinskega dela festivala z vsakodnevnimi degustacijami in vinskim seminarjem, ki bo po besedah Aleksa Klinca z domačije Klinec letos zastavljen povsem drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.