Slovenija
32 ogledov

British Airways se ni izognil stavki

Nezadovoljni delavci in šef BA (v sredini) Willie Walsh. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zaradi propadlih pogajanj z vodstvom British Airways (BA) se je kabinsko osebje odločilo za petdnevno stavko.

Kljub petim uram pogajanj se vodstvo in predstavniki sindikata Unite, ta združuje skoraj 15 tisoč zaposlenih v BA, ni uspelo zediniti o delovnih pogojih in plačilu, poroča CNN. Kabinsko osebje je tako danes začelo petdnevno stavko, kmalu pa ji bosta sledili še dve. Sindikat ju je sicer pripravljen odpovedati, a v zameno želijo, da jim vodstvo vrne nekatere ugodnosti, kot so zastonj poleti za kabinsko osebje BA.

BA ima zadnje mesece z zaposlenimi precej težav. Ti so že marca zaradi nerazrešenih nasprotij dvakrat stavkali, kar je na tisoče potnikom po svetu povzročilo nemalo preglavic, družbi pa precejšnje izgube.

Unite je prvotno načrtoval serijo štirih stavk, ki naj bi se začele 18. maja, a je vodstvo BA s sodno odločbo doseglo prepoved prve stavke. Sindikat se je na to prepoved pritožil in uspel. Zadnja pogajanja so na čeri sicer naletela že v soboto, ko so jih zaradi vdorov protestnikov v stavbo BA morali prekiniti, šef Willie Walsh pa je stavbo moral zapustiti v spremstvu policistov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.