Slovenija
41 ogledov

Brulc: Rešite Primorje

Primož Pirc, direktor republiškega stanovanjskega sklada, in Nataša Leban, direk Žurnal24 main
Stanovanja. V novogoriški občini premalo, v Ajdovščini in Vipavi preveč.

“Stojim za trditvijo, da gre izključno za politično odločitev. Mi v tem še vedno vidimo zelo dobro alternativo za reševanje pomanjkanja razpoložljivih stanovanj in tudi naši prosilci pristajajo na to ter povprašujejo o možnostih v Ajdovščini in Vipavi,” je v zvezi s ponudbo republiškega stanovanjskega sklada, ki je stanovanjskemu skladu novogoriške mestne občine ponudil 20 stanovanj v Ajdovščini in 30 v Vipavi, ker jih že eno leto ne more prodati, povedala Nataša Leban, direktorica občinskega stanovanjskega sklada.

Pojasnila je, da bi tako rešili četrtino od skupno 200 prosilcev, ki so se prijavili na konec marca zaključen razpis za oddajo neprofitnih stanovanj.

Brulc ne vidi ovir

Cene še previsoke
Stanovanja. V Novi Gorici je treba za kvadratni meter starega stanovanja odšteti od 1.300 do 1.700 evrov, za kvadratni meter novega pa od dva tisoč do 2.200 evrov. Občinski stanovanjski sklad je 14 stanovanj za mlade družine prodal po ceni 1.650 evrov za kvadratni meter (brez DDV).Stanovanja. V Novi Gorici je treba za kvadratni meter starega stanovanja odšteti od 1.300 do 1.700 evrov, za kvadratni meter novega pa od dva tisoč do 2.200 evrov. Občinski stanovanjski sklad je 14 stanovanj za mlade družine prodal po ceni 1.650 evrov za kvadratni meter (brez DDV).

Novogoriški župan Mirko Brulc se s trditvijo, da gre za politično odločitev, ne strinja, čeprav je izrazil prepričanje, da bo tema, o kateri se je že govorilo, pred volitvami znova aktualna. “Kako naj nekomu preprečimo, da gre stanovat kamorkoli ali da se k nam priseli od koderkoli? To ne more biti politično vprašanje,” je pojasnil in dodal, da je to stvar odločitve stanovanjskega sklada, ki jo mora sprejeti direktorica. Povedal je, da so republiški stanovanjski sklad zaradi potreb po stanovanjih več let prosili za pomoč in decembra končno dobili milijon evrov, s katerim se končuje gradnja stanovanjskih blokov pod Kapelo.

Ušteli so se
“Republiškemu skladu polagam na srce, naj kupi stanovanja v Novi Gorici na Majskih poljanah, saj bo tako rešil nas in Primorje, ne pa da jih kupuje tam, kjer jih potem ne more prodati,” je svetoval župan in izrazil prepričanje, da so se na republiškem stanovanjskem skladu očitno ušteli, saj bi morali vedeti, da v kraju, kot je Vipava, ni mogoče naenkrat zapolniti 40 stanovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.