Slovenija
31866 ogledov

EU nad Janšo: "O tem obvešča komisija, in ne predsedniki vlad držav članic"

ursula von der leyen janez janša
Je Janša ogrozil varnost najvišjih evropskih voditeljev?

Ni se zgodilo prvič, da je tvit razvpitega Janše presenetil bruseljske politike, nočni tvit predsednika slovenske vlade Janeza Janše, opisuje bruseljski Politiko. 

Bruselj jezen zaradi Janševih hitrih prstov

Slovenski premier, ki je tudi v Bruslju znan zaradi svojih tvitov, je namreč včeraj zvečer zapisal: "Slovenskim diplomatom se bodo v Kijevu pridružili Litvanski. Tja se vrača tudi misija EU. Že ta teden bosta v Kijev odpotovala tudi predsednica EK in visoki predstavnik EU za zunanjo politiko. Slovenija je tokrat pokazala pot." 

Gre za informacijo, ki je Evropska komisija javnosti še ni sporočila, razlogi za to pa so najverjetneje varnostni. Na sedežu komisije so v ponedeljek zvečer zatrdili, da te informacije ne morejo potrditi, poroča STA.  "O načrtih potovanj obvešča komisija, in ne predsedniki vlad držav članic," so pojasnili.

Tudi bruseljski portal Politiko je Janševo napoved skušal preveriti na Evropski komisiji, vendar se niti tiskovni predstavnik predsednice evropske komisije Ursule von der Leyen, niti visokega predstavnika EU za zunanjo politiko Josepa Borella, nista odzvala. "Razlogi, da komisija ni potrdila svojih načrtov, so najverjetneje varnostni," ugotavljajo pri Politicu.

Glavni govorec Evropske komisije Eric Mamer je nato danes sporočil, da bosta predsednica Ursula von der Leyen in visoki zunanjepolitični predstavnik Josep Borrell ta teden odpotovala v Kijev, kjer se bosta sestala z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. To bosta storila pred sobotno donatorsko konferenco v Varšavi.

 Minuli konec tedna pa je Ukrajino kot prva predstavnica EU od začetka ruske invazije obiskala tudi predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

Komentarjev 79
  • Pišmevuh 20:13 05.april 2022.

    Bolj uspešen je bil, ko je kazal pot po poteh Avnoja.

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 18:16 05.april 2022.

    Gre Janša k vedeževalki in ta mu prerokuje , da bo umrl na velik Slovenski praznik. Janšo pa zanima kateri je tisti velik Slovenski praznik. Vedeževalka pa odgovori " Saj ni važno kateri bo tisti praznik , ker v vsakem ...prikaži več slučaju bo ko boste vi umrli to največji Slovenski praznik."

  • mirror 17:38 05.april 2022.

    Ne lažite! Bruselj JJ-ja sploh ni omenil.