Slovenija
53 ogledov

"Budistični vodja" spet na prostosti

rinpoče IFP Ronan Chatellier
Lama Shenpen Rinpoče naj bi bil od nedelje spet na prostosti. Prijavitelj naj bi namreč umaknil prijavo zoper njega zaradi suma spolnega napada na otroka.

"Lama Shenpen Rinpoče je bil v nedeljo izpuščen iz pripora, ker je ovaditelj umaknil svojo ovadbo, ki jo je podal pod vplivom določenih opojnih substanc," so za Žurnal24 povedali v pisarni Budistične kongregacije Dharmaling.

"Budistična kongregacija Dharmaling bo nadaljevala z delom, učenji in praksami, ker so se obtožbe izkazale za neresnične. Očitno gre samo za še en poskus diskreditiranja budizma in osebe Lame Shenpena Rinpočeja."

Prijet v petek

Policisti so 43-letnega Ljubljančana v petek popoldne pripeljali pred preiskovalnega sodnika zaradi ovadbe o domnevnem spolnem napadu na osebo, mlajšo od 15 let.

Po neuradnih podatkih naj bi ga prijavil eden izmed njegovih posvojenih otrok, ki je danes že polnoleten. Včeraj pa so ga že izpustili iz pripora.

Kljub temu preiskava zoper 43-letnika ni ustavljena, saj gre za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, vendar pa priporni razlogi več ne obstajajo.

Ima tri posvojene otroke

Triinštiridesetletni Rinpoče ima sicer sam tri posvojene otroke, stare 20, 18 ter tri leta in pol.

Spolna kazniva dejanja naj bi storil nad njimi, domnevno spolno nadlegovanje pa naj bi trajalo dlje časa. Osumljen naj bi bil tudi vpletenosti v trgovino z ljudmi, vendar pa kriminalistična preiskava v to smer še vedno intenzivno poteka.

Zrežiral napade nase?

Rinpoče je bil v zadnjem letu kar dvakrat v središču pozornosti zaradi domnevnih napadov nanj. Vendar so policisti ugotovili, da je lanski junijski napad Rinpoče najverjetneje krivo prijavil, zato so ga ovadili.

Drugi napad nanj se je zgodil aprila letos. Neznanca naj bi ga napadla in porezala z nožem. Končal je v bolnišnici s pretresom možganov in 14 šivi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.