Slovenija
64 ogledov

''Bugarič? Brez komentarja.''

Bojan Bugarič, avtor pravnega mnenja (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Malo delo. Predlog zakona bo že maja menda vseboval tudi presojo posledic.

Pravno mnenje, ki ga je pripravil Inštitut za primerjalno pravo, predlogu zakona o malem delu očita kršitev resolucije o normativni dejavnosti. Ta namreč zahteva presojo posledic vsakega predpisa, te pa predlog ne vsebuje.

Na ministrstvu za delo pravijo, da bo predlog, preden bo posredovan v medresorsko usklajevanje, obsegal vse, kar zahteva resolucija. Za javno razpravo pa zadostujejo členi in obrazložitev, ki je podana, so dodali.

Subjektivno mnenje
Pravno mnenje, ki ga je naročila Študentska organizacija Slovenije (Šos), podpisal pa ga je Bojan Bugarič, med drugim pravi tudi, da “se ne spodobi, da vlada, ki želi biti levo usmerjena, prek ultimata in diktata rešuje socialne probleme” ter da “trenutno obdobje ni primerno za takšno vladno pot v neznano”.

Pravnika Rajka Pirnata smo želeli vprašati, kakšno obliko naj bi imelo pravno mnenje in ali so tovrstni komentarji navadno del pravnih mnenj. “Pravna mnenja so lahko zelo različna, od nekaj pa do več deset strani,” je povedal Pirnat, ni pa želel komentirati vsebine Bugaričevega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.