Slovenija
22 ogledov

Bulmastifi ostajajo odprti

Žurnal24 main
Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je napovedala, da bodo odločitev o zavrženju kazenskih ovadb v zadevi Baričevič ponovno preverili.

Odločitev bodo ponovno preverili glede na nove podatke, ki so drugačni od tistih, s katerimi je ob svoji odločitvi razpolagala državna tožilka. "Glede nekaterih delov zadeve pa Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani in Specializirani oddelek na Vrhovnem državnem tožilstvu RS še nista sprejela odločitve. Gre torej za odprto zadevo, o kateri državni tožilci še niso dokončno odločili," je pojasnila generalna državna tožilka.

Brezigarjeva pričakuje, "da bodo državni tožilci nemudoma in temeljito proučili vse nove okoliščine in ponovno pretehtali že sprejeto odločitev".

S tožilstva so še sporočili, da se predstavniki državnega tožilstva ne bodo udeležili današnje seje odbora DZ za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje.

O bulmastifih na zahtevo SLS
O zavrženih kazenskih ovadbah v aferi bulmastifi bo odbor danes razpravljal na zahtevo SLS. V stranki so namreč prepričani, da obstaja realna nevarnost, da bo zavrženje kazenskih ovadb "še zadnje dejanje pometanja pod preprogo spornih zadev v aferi bulmastifi".

Spomnimo: Okrožno državno tožilstvo je pred enim tednom zavrglo kazenske ovadbe zoper Milana Pogačnika, Sonjo Bukovec, Vido Čadonič Špelič, Romana Pečkaja in Tanjo Hofman v zadevi Baričevič. Ovadbe so zavrgli, ker ni bil "podan utemeljen sum, da so osumljenci storili naznanjena kazniva dejanja".

Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani Tamara Gregorčič je pojasnila, da je tožilstvo omenjene ovadbe s sklepom zavrglo 2. novembra. Gregoričeva je še potrdila, da je pred Okrajnim sodiščem v Ljubljani državni tožilec zahteval preiskavo zoper kinologa Alenko Černe in Rajka Rotnerja, in sicer zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin, ter zoper Mira Senico zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.