Slovenija
43 ogledov

Bulmastifi še v zamrzovalniku

(Foto: Saša Despot) Saša Despot
Trupla bulmastifov, ki so na začetku letošnjega leta napadli in ubili lastnika Sašo Baričeviča, so še vedno v zamrzovalniku veterinarske fakultete.

Afera bulmastifi se po nekaj mesecih zatišja nadaljuje. Po poročanju Dnevnika je namreč okrožno državno tožilstvo odločilo, da bi morali trupla bulmastifov vrniti pokojnikovim sorodnikom ali jih komisijsko uničiti do 13. aprila. 

Vse do današnjega dne pa so trupla še vedno v zamrzovalniku ljubljanske veterinarske fakultete. Pokojnikova sestra Dea Baričevič je sicer že pred meseci zahtevala, naj jih izročijo, saj jih želi odpeljati na veterinarsko-medicinsko fakulteto na Dunaj, kjer bi pridobila drugo strokovno mnenje o patohistoloških izvidih psov. V Ljubljani namreč suma, ali so bile živali spolno zlorabljene, niso ne potrdili ne ovrgli.

Baričevičeva do trupel psov vse do danes ni mogla priti predvsem zaradi nerazrešenega vprašanja o zakonitem Baričevičevem dediču. Veterinarski inšpektor ji bo dovoljenje za prevoz živalskih tkiv v Avstrijo izdal šele takrat, ko bo prejel pravnomočno sodno odločbo o dedovanju.

To pa lahko traja še nekaj časa, saj starši pokojnega zdravnika dediščine še niso sprejeli, ker ni natančno znano, kolikšno je bilo njegovo premoženje in terjatve.

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos se je glede vprašanja o zakonitem dediču že obrnil na državno tožilstvo, a odgovora še ni prejel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.