Slovenija
26 ogledov

Bulmastifi: vložen prvi obtožni predlog

Sonja Bukovec (Foto: Bobo) Žurnal24 main
V aferi bulmastifi tožilstvo vložilo prvi obtožni predlog – domnevno zoper nekdanjo sekretarko na kmetijskem ministrstvu Sonjo Bukovec.

Ljubljansko okrožno tožilstvo je na sodišče vložilo obtožni predlog proti eni osebi zaradi domnevnih nepravilnosti v postopku vračanja napadalnih psov Saši Baričeviču po napadu psov na Stanislava Megliča marca 2006, pišeta danes časnika Delo in Slovenske novice.

Po njihovih informacijah so obtožni predlog vložili proti nekdanji državni sekretarki na ministrstvu za kmetijstvo Sonji Bukovec. Očitajo ji zlorabo položaja in pravic.

Spomnimo – nekdanja sekretarka je bila bližnja prijateljica družine Baričevič, policija jo je celo spustila na prizorišče napada v Oražnovi ulici lani februarja, ko so trije bulmastifi napadli in ubili lastnika Sašo Baričeviča.

Uspešno vzeto iz predala
Ljubljansko okrožno tožilstvo je na začetku novembra lani sicer zavrglo ovadbe proti nekdanjemu kmetijskemu ministru Milanu Pogačniku, Bukovčevi, direktorici Veterinarske uprave (Vurs) Vidi Čadonič Špelič, pravnikoma na kmetijskem ministrstvu Tanji Hofman in Romanu Pečkarju in še drugim uslužbencem ter funkcionarjem Vursa in ministrstva.

Po oddaji Pogledi Slovenije 16. februarja pa so zadevo oživili. V omenjeni oddaji je namreč kinologinja Alenka Černe dejala, da je Bukovčeva pritiskala na pravnico ministrstva. Hofmanovi naj bi tako grozila, da bo ob službo, če ne uredi vrnitev napadalnih psov Saši Baričeviču.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.