Slovenija
125 ogledov

Bulmastifi: vpletena še tretja oseba?

(Foto: Saša Despot) Saša Despot
V prvem nadstropju hiše na Oražnovi 11, kjer je februarja lani umrl zdravnik Saša Baričevič, naj bi našli madeže krvi, ki pripadajo tretji osebi.

Državno tožilstvo je na ljubljansko okrožno sodišče poslalo sedem strani dolg predlog za izdajo odredbe za pregled telefonskih pogovorov dveh oseb, kar naj bi pomagalo pojasniti, kaj se je 2. februarja 2010 dogajalo znotraj domovanja zdravnika Saše Baričeviča na Oražnovi ulici v Ljubljani.

Policisti specializiranega oddelka, ki sodijo pod državno tožilstvo, naj bi 31. januarja letos opravili ogled vile na Oražnovi in zavarovali najdene posušene madeže krvi v prvem nadstropju, poroča Požareport. Analiza najdene krvi naj bi  pokazala, da kri ne pripada ne pokojnemu Baričeviču ne policistu Juretu Šušteršiču, ki je bil ranjen v obračunu z bulmastifi, ki so pokončali svojega lastnika. Letos najdena kri naj bi pripadala tretji osebi, katere identiteta še ni ugotovljena, saj policija omenjene DNK v svoji bazi podatkov nima.

Madeže ignorirali?
Po lanskem tragičnem dogodku je policija večkrat zatrdila, da ne razpolaga s podatki, da bi bila v času Baričevičeve smrti v hiši še tretja oseba, piše omenjeni portal. Najnovejše ugotovitve državnega tožilstva pa naj bi kazale na to, da naj bi policijo na madeže krvi neznane tretje osebe že lani 2. februarja opozorila Deja Baričevič, sestra pokojnega Baričeviča. Deja Baričevič naj bi na madeže opozorila vodjo kriminalistov in policista, ki je bil z njo v prvem nadstropju. Dva dni po bratovi smrti pa naj bi o tem obvestila tudi zdravnika Inštituta sodne medicine Branka Ermenca, ki naj bi to letos tudi potrdil policistom specializiranega oddelka.

Senica: "Kar je preveč, je preveč"
Omenjeni portal navaja tudi pričevanje dveh oseb, ki naj bi 2. februarja lani z Oražnove ulice videle "bežati odvetnika Mira Senico". Slednji je to zanikal in napovedal, da bo sodno preganjal vsakogar, ki bo širil lažniv in nizkoten konstrukt. "Kar je preveč, je preveč. Stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa. Nikoli v življenju nisem bil ne v stanovanju ne v garaži pokojnega dr. Saše Baričeviča. Tokrat ne bom izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integritete in dobrega imena, zato bom proti vsakomur, ki bo tovrstni lažnivi, podli, nizkotni in škodoželjni konstrukt širil, takoj sprožil civilno-pravne in kazenske postopke ne glede na to, ali so to uradne osebe na tožilstvu, 'tako imenovane priče' ali kdorkoli tretji," so sporočili iz odvetniške pisarne Mira Senice

Na zadnje pisanje se je odzvala tudi notranja ministrica Katarina Kresal: "Dovolj imam te perverzne inkvizicije. Že več kot leto dni se spušča megla v zvezi z mojo vlogo okoli zadeve Baričevič. V tej zadevi nimam kaj skrivati, ker imam popolnoma čisto vest. Zato pozivam vse – policijo, tožilstvo in sodišče –, naj javnosti predstavijo vse podatke o zadevi. Če so dokumente označili z oznako internosti, naj jo umaknejo, saj ne verjamem več v naključja, da v tej zadevi podatki, za katere tožilstvo trdi, da jih varuje v interesu predkazenskega postopka, vedno znova pridejo v roke izbranim medijem. Gre za učinkovito metodo manipulacije, da se lažje ribari v kalnem. Šele, ko bodo znana vsa dejstva, bomo videli, kdo je v tej državi zlorabljal funkcijo in kdo bo moral odstopiti."  

Predlog državnega tožilstva za izdajo odredbe pregleda telefonskih pogovorov dveh oseb je v petek dopoldne ljubljanska preiskovalna sodnica zavrnila, čeprav naj bi bil po besedah njihovih virov "zelo dobro strokovno argumentiran", zaključuje omenjeni portal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.