Slovenija
31 ogledov

Burja do 160 km/h

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Na Primorskem bo danes pihala zmerna, jutri pa močna burja. V torek popoldne bodo sunki presegli hitrost 100 km/h, ponekod celo 160 km/h.

Na Primorskem lahko že danes pričakujete zmerne sunke burje, ki se bodo jutri izrazito okrepili. Po podatkih Agencije RS za okolje bodo v torek popoldne sunki začeli presegati hitrost 100 km na uro.

Od 100 do 160 km/h
V noči na sredo se bo burja še okrepila in do noči na četrtek predvsem na Goriškem in Vipavskem v izpostavljenih legah v sunkih dosegala hitrosti nad 160 km na uro. Na Obali bo hitrost znašala omenjenih 100 km na uro. Burja bo oslabela predvidoma do četrtka zjutraj.

Prepoved za nekatera vozila
Po podatkih prometno-informacijskega centra pa je na regionalni cesti Ajdovščina–Podnanos zaradi burje že zdaj prepovedan promet za kampprikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

V notranjosti države v naslednjih dneh ni pričakovati posebnosti. Jutri bo na zahodu delno jasno, drugod večinoma oblačno. Ponekod bo občasno naletaval sneg. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -2, najvišje dnevne od -2 do 4 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.