Slovenija
5616 ogledov

Burleska na TV Slovenija: Noče biti direktor, prijavila se je prejšnja šefica

RTV Slovenija
1/3
Anže Petkovšek RTV Slovenija
Na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) se je prijavila nekdanja direktorica TVS Natalija Gorščak, je povedala za STA. Na razpis za odgovornega urednika informativnega programa TVS pa naj bi se po neuradnih informacijah prijavila zdajšnja v. d. odgovorne urednice tega programa Jadranka Rebernik in nekdanji urednik dopisništev Mitja Prek.

Gorščakova je že bila direktorica TVS, a jo je generalni direktor javnega zavoda Andrej Grah Whatmough razrešil 20. avgusta lani. Razrešitev zdaj izpodbija na sodišču. Za v. d. direktorja TVS je bil septembra potem imenovan Valentin Areh.

TVS je že nekaj časa tudi brez odgovornega urednika informativnega programa s polnim mandatom. Oktobra lani je namreč s tega mesta odstopila Manica Janežič Ambrožič, saj se ni strinjala s krčenjem informativnega programa in prestavitvijo dela sporeda na drugi televizijski program, kar je predvidel predlog programsko-produkcijskega načrta (PPN) za leto 2022.

Novinarji informativnega programa TVS so novembra lani pripravili protest, a je programski svet javnega zavoda konec novembra kljub temu potrdil PPN. Vodenje informativnega programa na TVS je brez izrekanja novinarjev kot v. d. prevzela Rebernikova.

Po odstopu Janežič Ambrožičeve so zaradi nestrinjanja s programskimi spremembami v letu 2022 s svojih položajev odstopili tudi trije od petih urednikov informativnega programa TVS, med njimi Prek, ki se je zdaj po neuradnih informacijah poleg Rebernikove prijavil na razpis.

Oba razpisa sta bila objavljena v začetku februarja, rok za oddajo vlog pa se je iztekel konec februarja.

Komentarjev 2
  • molka 20:15 02.marec 2022.

    zaprite ta izsiljevalski drek nicvreden od rtv sranja

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:40 02.marec 2022.

    TV nora SLO je danes prenašala predvilni shod SDS in preprečila da bi v poročilih ob 17 izvedeli kaj se dogaja v Ukrajini . Bo treba BBC gledat. Butale.