Slovenija
1 ogledov

Busi po meri taksistov

“Ne vem, zakaj se Veolia bolj ne potrudi za zaupanje potnikov. Lahko bi se zgled Žurnal24 main
Veolia Transport. Šoferji prodajali neveljavne vozovnice. Potniki raje s taksijem.

Na naše pisanje o družbi Taxi Sonce, ki naj bi po ugotovitvah inšpektorja kršila pravila taksi služb in kradla posel Veolii Transport, koncesionarju za avtobusni prevoz v slovenski Istri, so se odzvali nekateri bralci. “Če bodo ukinili Taxi Sonce, nam bo to bistveno otežilo življenje, spet bomo zamujali v službo, avtobus bo prišel ali pa tudi ne,” je potožila bralka, ki ni želela biti imenovana. Na Veolii pa smo tudi preverili informacijo, da so vozniki avtobusov potnikom prodajali neveljavne vozovnice, kar so v podjetju potrdili in dodali, da so tovrstne kršitve kaznovali z odpovedjo delovnega razmerja.

Šofer mi je prodal neveljavno karto, ko sem mu ugovarjala, pa mi je zabrusil, naj utihnem in sedem.
Bralka, ki ne želi biti imenovana.

Slabe izkušnje
Da se edini avtobusni prevoznik pri nas premalo potrudi za potnike, je prepričana tudi Izolanka Iris Praselj, ki se z avtobusom iz Izole v Piran, pred tem pa iz Ljubljane v Izolo, vozi že 13 let. Po njenih besedah so avtobusne povezave slabe, predvsem pozno popoldne in zvečer. “Ko grem zvečer iz Izole do Lucije, moram tam prespati,” razlaga.

Moti jo tudi, da se Veolia sploh ne potrudi, da bi pridobila več potnikov. V vseh teh letih, odkar se vozi z njimi, so uvedli le eno ugodnost – desetodstotni popust pri nakupu petih kart, česar sploh ne oglašujejo, in še tega nakupa denimo v Izoli ni mogoče opraviti.

“Pavšalne kritike”
Na Veolii se branijo, da gre za pavšalne kritike. Trdijo, da so pri zadnjem nadzoru decembra lani ugotovili, da je le en avtobus med Koprom in Piranom zamujal 1,5 minute. Menijo tudi, da so njihovi urniki prilagojeni potrebam potnikov in da novosti ustrezno oglašujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.