Slovenija
44 ogledov

Čaka ga služba poslanca, a ne dvigne pošte

Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič. Žurnal24 main
Poštar z obvestilom državne volilne komisije ne more najti Boža Predaliča, da bi ga obvestil, da ga čaka poslanski mandat.

Državna volilna komisijadanes obravnava postopek o prenehanju mandata Janeza Janše, ki bi ga na poslanskem stolčku moral nadomestiti strankarski kolega Božo Predalič. Državni zbor je o prenehanju mandata državno volilno komisijo seznanil že 16. oktobra in takrat je komisija obvestilo poslala tudi Predaliču.

Po slabih dveh tednih pa komisija še vedno nima podatka, da je Predalič pošto dobil. Pošto so namreč odpremili s priporočeno pošto, tako da Predaliča v nabiralniku čaka obvestilo o pošti, a te doslej še naj ne bi dvignil. Predalič ima sicer po prevzemu pošte še osem dni, da se izjasni, ali bo mandat sprejel. A tudi v primeru, da pošto prejme in odgovora ne posreduje državni volilni komisiji, postopki tečejo naprej kot da bi mandat zavrnil.

Državna volilna komisija se s takšno situacijo sooča prvič, tako da naj bi na današnji seji razpravljali tudi o tem, kako nadaljevati postopke.

Komentarjev 12
  • tralala 17:43 28.oktober 2014.

    SDS ni stranka, je diagnoza. Spodnji 'komentar' je šolski primer tega...

  • depresija 16:30 28.oktober 2014.

    Hehe vosu.. Ovce maš vsak dan pred sodnijo v Ljubljani. Baje, da tam omedlevajo da izpustijo enga pravnomočno obsojenga, skorumpiranga, prefarbanga komunajzarja, ki je bil nekoč poslanec v DZ, v 90ih pa tudi prekupčevalec z orožjem. Mislim, da si vsi ...prikaži več želimo, da bi taki vzorni državljani hodili prosti naokrog in ostali Sloveniji pridigal in moraliziral o tem, kaj je prav in kaj ne ter o Murglah, Kučanu, Cerarju, Jankoviću itd..SDS - Katastrofa od stranke! O njihovih volilcih je pa škoda besed, ker jim ni pomoči...

  • legija 15:47 28.oktober 2014.

    Zdaj bo pa nekdo po nalogu komunajzarjev dvigoval pošto?! Halo, kje pa živite, ovce!?