Slovenija
9374 ogledov

Čaka nas pestro vremensko dogajanje

Neurje na Kočevskem
1/2
Bralec
Obeta se pestro vremensko dogajanje, sploh na zahodu bi lahko v soboto padle večje količine padavin.

"Nekateri vremenski modeli napovedujejo zelo pestro dogajanje na zahodu, jugu ter v osrednjem delu države, kar se skupne količine padavin tiče. Ponekod bo padlo tudi preko 200 mm oz. 200 litrov na kvadratni meter, kar pomeni, da obstaja možnost za razlivanja nekaterih vodotokov," opozarjajo na portalu neurje.si.

Objavili so tudi fotografijo, ki prikazuje skupno količino padavin v soboto do 23. ure. Najmanj padavin se pričakuje na severovzhodu države.

Danes bo deloma jasno z nekaj visoke in srednje oblačnosti. Oblačnost bo gostejša v hribovitih zahodnih krajih, tam bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje, ki so za danes izdali rumeno opozorilo zaradi vetra, za jutri pa zaradi vetra in neviht.

 | Avtor: Arso Arso

Jutri bo pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, pojavljale se bodo tudi nevihte in krajevni nalivi. Še bo pihal jugozahodni veter, še vedno pa bo precej toplo, najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 °C.

V petek bo dež od severa postopno zajel vso Slovenijo, sprva bodo vmes tudi nevihte. V soboto bo oblačno, deževno in hladno. V visokogorju bo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Od nedelje kaže ponovno na bolj sončno in suho vreme. Jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa med 15 in 20 °C, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar PomisliNaSonce
    PomisliNaSonce 12:40 14.september 2022.

    Ameriška zvezdnica med spolnin odnosom izgubila zavest :)...aha vreme bo ;)