Slovenija
8927 ogledov

Čaka nas pestro vremensko dogajanje: Dež, poledica in sneg!

Sneg
Kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh?

Vremnoslovci za danes napovedujejo sprva precej jasno in ponekod po nižinah megleno vreme. "Čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Proti večeru se bodo v hribovitih krajih zahodne in južne Slovenije začele pojavljati padavine, pod okoli 700 m nad morjem kot rahel dež. Marsikje bo zapihal jugozahodni veter, ob morju pa jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 7, ob morju okoli 10 stopinj Celzija."

Ponoči se bodo padavine na zahodu okrepile in razširile nad vso Slovenijo. "Na območju Julijskih Alp bo večinoma snežilo do dolin, sicer pa bo meja sneženja na nadmorski višini med 800 in 1000 metri," napovedujejo pri Arsu. "Po neprevetrenih dolinah bo možna poledica."

Ponedeljek oblačno s padavinami

Jutri bo oblačno z občasnimi padavinami. "Po nižinah bo sprva deževalo, čez dan pa se bo meja sneženja spet marsikje spustila do nižin," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo od -1 do 3, na Goriškem in ob morju pa od 6 do 9 stopinj Celzija."

V torek se bo od zahoda delno razjasnilo, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad Severnim morjem je ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta sega prek srednje Evrope in Alp do zahodnega in severnega Sredozemlja ter bo ponoči dosegla Slovenijo. Od jugozahoda priteka k nam v višinah toplejši in vse bolj vlažen zrak."

V noči na četrtek bo snežilo

Od srede do začetka prihodnjega tedna se bo več višinskih dolin iznad Atlantika pomikalo čez Evropo proti jugovzhodu, v Sredozemlju bodo nastajali sekundarni cikloni, prvi bo na vreme pri nas predvidoma vplival med sredo in četrtkom, naslednji pa od petka dalje.

"V sredo bo sprva predvidoma suho, zvečer in v noči na četrtek pa bo v notranjosti Slovenije snežilo," še napovedujejo pri Arsu. "V četrtek bo sneženje ponehalo. V petek popoldne ter v soboto in nedeljo se bodo spet pojavljale padavine, tokrat po nižinah predvidoma kot dež. Do petka bo razmeroma hladno, ob koncu tedna pa bodo temperature malo nad lediščem."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.