Slovenija
1008 ogledov

Čaka nas zimska nedelja

Zima
Nedelja bo povsem zimska, v drugi polovici tedna otoplitev.

"Ponoči bo začelo deževati, proti jutru bo dež prehajal v sneg. Jutri bo oblačno s sneženjem," napovedujejo meteorlogi na Agenciji RS za okolje (Arso).

Meja sneženja se bo po njihovi napovedi do jutra marsikje spustila do nižin.

Zima | Avtor: Profimedia Profimedia

Ponedeljek že brez padavin

"V nedeljo bo oblačno. V notranjosti Slovenije bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Padavine bodo popoldne od severa slabele," napovedujejo na Arsu. 

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo okoli nič, na Goriškem in ob morju od pet do osem stopinj Celzija.

V ponedeljek in v torek bo po njihovih navedbah delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali nizka oblačnost.

V sredo se bo pooblačilo in otoplilo, zapihal bo jugozahodni veter. Predvsem na Primorskem bo občasno rahlo deževalo.

Nesreča pri Doblarju Gasilci Slovenija "Gasilec mora biti srčen pa trčen obenem"

V sredo pa otoplitev

Po verjetnostni napovedi Arsa za Slovenijo bo najhladneje v torek zjutraj, ko bodo v osrednji Sloveniji ali na vzhodu države najnižje jutranje temperature minus osem stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo v torek od 4 stopinje Celzija na severozahodu države, do deset stopinj Celzija na obali in na severovzhodu.

Že v sredo bo sledila otoplitev, z najnižjimi jutranjimi temperaturami nad ničlo in najvišjimi dnevnimi temperaturami okoli 13 stopinj Celzija.    

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.