Slovenija
30 ogledov

Čaka nas še več megle

Žurnal24 main
Čaka nas megla, megla in še enkrat megla. Če se ji želite izogniti, pojdite nad petsto metrov nadmorske višine. "Zime še ni na vidiku," pravi Brane Gregorčič.

"Ob koncu tedna bo še več megle. Vztrajala bo v Ljubljanski kotlini, kot tudi v Prekmurju. Danes se lahko čez dan še malce razredči. Jutri in v soboto pa bo prekrivala večji del kotlin, pojavila se bo tudi ob morju," je povedal dežurni meteorolog na Agenciji Republike Slovenije za okolje, Brane Gregorčič.

Če se želite izogniti megli, Gregorčič priporoča, da se povzpnete nad petsto, šesto ali sedemsto metrov nadmorske višine, saj je tam tudi najtopleje.

Čez dan bo nič

Temperature bodo podobne trenutnim. "V krajih z meglo bo tudi čez dan le okoli nič, v prisojnih malce višje ležečih krajih pa bo nekje od 4 do 9 stopinj."

Enako vreme tudi prihodnji teden

Suho vreme se bo nadaljevalo tudi prihodnji teden. "Prihodnji teden ni predvidene nobene resne vremenske spremembe. V prvi polovici tedna bo sicer malce več oblačnosti, mogoče zato tudi malce manj megle, v južni Sloveniji pa lahko pade tudi kakšna kaplja dežja. Tudi ob koncu naslednjega tedna lahko pričakujemo suho vreme ter meglo po nižinah in sonce v hribih. Torej, tipično novembrsko vreme," še pravi Brane Gregorčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.