Slovenija
20 ogledov

Čaka nas snežen in vetroven vikend

Čaka nas deževen, snežen in vetroven konec tedna. Zapade lahko do 10 centimetrov snega, burja lahko piha do 130 kilometrov na uro.

Ponoči in sprva jutri bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji začelo rahlo deževati. Jutri popoldne pa se bodo padavine okrepile in zajele vso državo. Meja sneženja se bo v notranjosti države spustila do nižin. Proti večeru bo na jugu države lahko tudi zagrmelo.

"Prešla nas bo hladna fronta, povezana s ciklonom nad Sredozemljem. V soboto se bo začelo z dežjem, nato pa se bo meja sneženja čez dan spustila do nižin. V gorah lahko zapade 25 centimetrov snega ali celo več, po nižinah pa od pet do deset centimetrov," nam je včeraj dejal dežurni meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje (Arso).

Burja do 130 kilometrov na uro

V soboto se bo tudi ohladilo, okrepil se bo tudi veter. Na Primorskem se bo krepila burja, na Gorenjskem in Koroškem pa severni veter. Na Arsu opozarjajo, da bo veter najmočnejši od sobote ob okoli 15 ure do nedelje dopoldne. V tem času bo burja v sunkih lahko dosegala hitrosti med 100 in 130 kilometrov na uro, severni veter pod Karavankami pa od 80 do 100 kilometrov na uro.

Komentarjev 1
  • Scott 02:16 02.februar 2013.

    Kriv za takšno vreme pa bo verjetno spet Spoštovani Gospod predsednik vlade RS Janez Janša?