Slovenija
4 ogledov

Čaka nas sončen konec počitnic

Sončno vreme Shutterstock
Čaka nas suh in vroč vikend, ki ga v soboto lahko pokvari kakšna ploha. Prihaja še en vroč teden.

"Vročina bo čez vikend malce popustila, nekoliko se bo ohladilo. V petek zvečer je možna kakšna nevihta predvsem v severni polovici Slovenije in v gorskem svetu," je za zurnal24.si povedal Andrej Velkavrh, dežurni vremenoslovec na Agenciji RS za okolje.

V soboto možne plohe

V soboto in nedeljo se bo nadaljevalo lepo vreme. Na Primorskem se bodo temperature dvignile čez 30 stopinj. "V soboto bo na Primorskem kar precej jasno, prehodno bo zapihala šibka burja. Drugod po Sloveniji bo spremenljivo oblačno, predvsem v severni polovici države bodo krajevne plohe. V nedeljo bo spet bolj jasno."

Malo se bo ohladilo

Bodo pa temperature po Sloveniji, razen na Primorskem, med vikendom pod 30 stopinj. Živo srebro se bo povzelo do toplih 28 stopinj. Toplejša bodo tudi jutra, predvsem v soboto. "Sobotno jutro bo toplejše kot nedeljsko, ko se lahko na določenih koncih Slovenije pojavi megla."

Za gore nedelja

Vreme bo naklonjeno tudi pohodnikom. "V petek popoldne in zvečer se bodo v hribovitem delu Slovenije začele pojavljati nevihte. Tako bo petek najmanj primeren za obisk gora, lepše vreme bo že v soboto," je povedal Velkavrh in dodal: "Za obisk gora bo najlepša nedelja. Na 1500 metrih bo v petek okrog 19 stopinj, v soboto okrog 16 in v nedeljo okrog 15 stopinj."

Suho in sončno vreme nas bo, po besedah Velkavrha, spremljalo tudi prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.