Slovenija
14 ogledov

Čaka nas sončen začetek tedna

sonce Shutterstock
Začetek tedna bo obetavno topel. Od četrtka naprej spet več spremenljivosti.

"V prvem delu tedna bo več sonca. Zlasti v torek in sredo pričakujemo suho vreme, brez ploh in neviht, ki pa se danes in jutri še lahko pojavljajo," je za zurnal24.si povedal dežurni prognostik Benedikt Strajnar.

Postopno bo vse topleje. Počasi se bodo temperature dvigovale. "V torek in sredo bodo že dosegle nekje do 28 stopinj Celzija," pravi Strajnar.

Od četrtka spremenljivo

Znova bolj spremenljivo vreme lahko po besedah Strajnarja pričakujemo od četrtka pa vse do prihodnje nedelje. "Pretežno oblačno bo, s krajevnimi padavinami, v veliki meri plohami in nevihtami. Ohladilo se ne bo, a bo vreme spet bolj spremenljivo."

Na Primorskem lepo do četrtka

Na Primorskem bo vreme do četrtka suho. Temperature se bodo čez dan dvignile do 30 stopinj, a čez 30 nikakor ne. Tako bo vse do četrtka, ko tudi na morju lahko nastanejo kakšne plohe ali nevihte. "Do četrtka bo lepo. Od četrtka naprej pa bo tudi na Primorskem vreme spremenljivo. Možne so tudi nevihte," pravi Strajnar in dodaja: "Na Obali bo nekaj več sonca, a se lahko proti večeru pojavijo nevihte, ki nastanejo nad Furlanijo - Julijsko krajino ali nad kopnim, in dež proti večeru prinesejo tudi do morja."

Na Jadranu lepše

"Na Jadranu bo ves prihodnji teden sorazmerno sončno vreme. Možna je kakšna nevihta, a bo vreme vsekakor lepše kot na kopnem," pravi Strajnar.

Morje se bo segrelo

Zaradi postopnega segrevanja ozračja se bo segrelo tudi morje. "Morje ima trenutno na slovenski obali 22 stopinj, na Jadranu pa od 23 do 24 stopinj. Med tednom se bo segrelo še za kakšno stopinjo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.