Slovenija
15535 ogledov

Čaka nas sprememba vremena, tudi sneži lahko

Sneg
Danes še brez oblačka, potem pa nas čaka bolj spremenjljivo vreme.

Vremenoslovci za danes napovedujejo jasno, čez dan bo zapihal zahodni do jugozahodni veter. "Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19, v vzhodni Sloveniji do okoli 22 stopinj Celzija," pišejo pri Agenciji za okolje. Dežurni prognostik na Arsu Andrej Velkavrh zjutraj dejal, da so temperature za ta čas res izjemne. "Morda bo danes padel temperaturni rekord v vzhodni Sloveniji," je povedal za Val 202. "Pogoji za to so."

Jutri se bo oblačnost povečala, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastale manjše krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše na Notranjskem in Kočevskem. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 10 do 16 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

OPOZORILO

Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

V soboto bo na Primorskem precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho. "V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo," pišejo pri Arsu. "Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad jugozahodnim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka, ki prehodno slabi," razlagajo pri Arsu. "V višinah k nam od severozahoda še priteka topel in suh zrak."

Prihodnji teden bolj nestabilno vreme

V nedeljo bo nad Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka, že v ponedeljek pa se nam bo od zahoda približala vremenska fronta, ki nas bo zajela v noči na torek. "Sredi tedna se bo vreme prehodno ustalilo, vpliv nove motnje pa lahko pričakujemo v noči na petek," napovedujejo pri Arsu.

"Za deset dni v naprej kaže, da bo zračna masa nad nami hladnejša. Ne posebej hladna, bo pa prihodnji teden od 10 do 15 ali malo čez 15 stopinj Celzija. Vreme bo bolj spremenljivo, kot je bilo do sedaj. Konec tedna bo suh, potem bo več možnosti za kakšne padavine. Pod tisoč metri zna snežiti, kakšne bodo količine, bomo še videli. V gorah bi bil kakršenkoli sneg dobrodošel."

Andrej Velkavrh, dežurni prognostik na Arsu za Val 202

V nedeljo in sprva tudi v ponedeljek bo deloma jasno. "V ponedeljek popoldne bo na zahodu pričelo deževati, v noči na torek pa bodo padavine zajele vso Slovenijo. V torek bo hladneje, lahko bo še nastalo nekaj ploh. Sreda bo deloma sončna, v četrtek pa bo na zahodu spet pričelo deževati," še pišejo pri Arsu. "V noči na petek bodo padavine zajele vso Slovenijo, tudi petek bo kot kaže še deževen. Temperature bodo primerne letnemu času."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Fulmmer 14:46 28.februar 2019.

    Itak, pa ošpičene prekle tudi lahko padajo....