Slovenija
16 ogledov

Čaka odgovor

(Foto: null) Žurnal24 main
Nepovezani poslanec poslal pismo predsedniku vlade. Pravi, da gre le za poskus, saj dvomi da bi bila vladna politika sposobna narediti takšen preskok.

Nepovezani poslanec Andrej Magajna bo predsedniku vlade Borutu Pahorju danes poslal pismo s svojimi zahtevami, s katerimi pogojuje svoje sodelovanje z vladno koalicijo.

Iz poslanske skupine SD je Magajna izstopil zaradi drugačnega pogleda na uresničevanje koalicijskega sporazuma je pojasnil na današnji novinarski konferenci.
Nov predlog pokojninske reforme in zakona o malem delu
Med drugim predlaga, da vlada pripravi nov predlog pokojninske reforme in zakona o malem delu, zahteva pa tudi spremembe volilne zakonodaje. Njegove zahteve se dotikajo tudi zdravstvene reforme ter zaposlovalne in razvojne politike.

Vlada, po njegovem mnenju, naj ne bi imela ustrezne gospodarske strategije za izhod iz krize. In kot pravi, mora rekonstrukcija vladne koalicije voditi v smer reševanja gospodarske, socialne in politične krize, manj pa k kadrovski kombinatoriki.

Sodelovanje odvisno od odgovora
Njegovo sodelovanje z vladno koalicijo je torej odvisno od odgovora predsednika vlade.Kot pravi nepovezani poslanec Magajna gre za njegov poskus, saj dvomi da bi lahko naredil tak preskok v mišljenju vladne politike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.