Slovenija
14 ogledov

Čakajo boljše čase

Vida Gračnar, predsednica Krajevne skupnosti Koper center, obžaluje, da številni Žurnal24 main
Občinski lokali v Kopru. Razpisa za oddajo praznih poslovnih prostorov v občinski lasti še kar ni.
"Že dlje časa opozarjamo, da je treba staro mestno jedro oživiti. Mislim, da zanimanje za najem praznih lokalov obstaja, a očitno prihaja do kratkega stika v odnosu z občino," meni Vida Gračnar, predsednica Krajevne skupnosti Koper Center.

Prednost ima prodaja
Na koprski občini napovedujejo, da bodo nezasedene poslovne prostore oddali postopoma.

"Kot je pokazala praksa, ni smiselno, da se prostor ponudi v najem samo zato, da ni prazen, saj so najemniki v določenih primerih zelo hitro prenehali obratovati. Prav tako je ponekod treba izvesti nujne sanacije in pridobiti uporabno dovoljenje,"
pojasnjujejo v občinski službi za stike z javnostmi.

 

30

praznih poslovnih lokalov v Kopru je v lasti občine.

Dodajajo, da so se prioritetno lotili prodaje občinskega premoženja, oddajanje poslovnih prostorov pa bo ena izmed njihovih prihodnjih nalog.

Praznih desetina
Po zadnjih podatkih, ki smo jih od občine pridobili spomladi, imajo praznih nekaj čez 30 poslovnih lokalov oziroma približno desetino. Kot razlog, zakaj odlašajo z razpisom, pa so takrat navedli neusklajenost njihovih pravilnikov s spremembami zakonodaje iz leta 2007.

Raje v obrtno cono
"Naši člani so zainteresirani za najem občinskih prostorov, a po navadi nastajajo težave zaradi stanovalcev; težko se je dogovoriti glede odškodnine za vlaganja, težava so tudi parkirišča," našteva Vladimir Ražman, predstavnik koprske obrtniške zbornice. Po njegovih besedah je za obrtnike veliko zanimivejša bodoča obrtniška cona, ki naj bi jo začeli graditi prihodnje leto.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.