Slovenija
16 ogledov

Čakajo častni odstop

Gordani Kalan Živčec mandat poteče čez eno leto. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Nesklepčni. Člani skupščine zdravniške zbornice zaradi nezadovoljstva s predsednico blokirali sejo.

Zbornica. Včerajšnja seja skupščine Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) je bila zaradi nesklepčnosti prestavljena. "Številni poslanci so bili zadržani zaradi službenih obveznosti in dopustov," so pojasnili na ZZS. Na skupščino naj bi prišla le polovica od 90 poslancev.

Veliko nezadovoljstvo
"Ni volje za delo. Nezadovoljstvo med zdravniki je veliko. Najbolj izrazito so ga pokazali zobozdravniki, ki so se že izrekli za samostojno zbornico," pa nam je 
povedal eden od poslancev.

Podaljševanje licenc
Točke. Za podaljšanje zdravniške licence bodo morali zdravniki v sedemletnem obdobju zbrati še enkrat več točk kot doslej, predlaga ZZS. Zdaj potrebujejo 75 kreditnih točk, po novem pa naj bi jih bilo potrebnih 150, ki jih pridobijo s strokovnimi izobraževanji, predavanji ali strokovnimi članki.

Gordana Kalan Živčec, kot je bilo mogoče razbrati z dnevnega reda in iz izjav predstavnikov zbornice, včeraj ni nameravala odgovoriti na poziv Fidesa, naj se ustrezno odzove na nezaupnico glede njenega 
delovanja.

Mnogi v Fidesu menijo, da bi bil najustreznejši odziv častni odstop. To so podkrepile še ugotovitve upravnega nadzora ministrstva za zdravje, ki je v Zdravstvenem domu Izola odkrilo številne nepravilnosti, tako glede finančnega poslovanja kot pogodb o zaposlitvi Kalan Živčečeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.