Slovenija
20 ogledov

Čakajo izbris hipoteke

Do konca septembra je rok za izpolnitev vseh pogojev za nakup osem tisoč kvadrat Žurnal24 main
Ceum. Po izbrisu hipoteke bo veljavna pogodba o nakupu zemljišča.
Rešujejo Vegrad?
Vprašanje. Stojan Auer se sprašuje, ali je naključje, da je bivša direktorica Vegrada Hilda Tovšak članica Slovenske ljudske stranke, katere član je tudi Franc Kangler.

Zdaj ko smo sprejeli prostorski načrt, je pogoj za veljavno pogodbo o nakupu zemljišča še ta, da se v enem ali dveh dneh vknjižimo kot lastniki v zemljiški knjigi,” pojasnjuje Franc Kangler, mariborski župan.

Center uprizoritvenih umetnosti Maribor (Ceum) je dvignil veliko prahu. Investicija je vredna okrog 25 milijonov evrov, poleg tega pa bo gradnjo financiralo podjetje ZIM, zasnove in vodenje investicij, ki je v večinski lasti mariborske občine. Ta bo nato Ceum za 20 let najela od Zima in na leto za najemnino iz občinskega proračuna odštela dva milijona evrov; skupno 40 milijonov.

Zim še nima denarja
Na vprašanje, ali je lahko pogodba veljavna že ta teden, Kangler odgovarja: “Če bo hipoteka na tem zemljišču umaknjena in bo vknjižba lastninske pravice vpisana, bodo izpolnjeni vsi pogoji.” Lastnik zemljišča (območje nekdanje Merinke na Taboru), na katerem bo stal Ceum, je podjetje Vegrad, ki je v prisilni poravnavi, hipoteko nad zemljiščem pa ima po podatkih iz zemljiške knjige podjetje Tuš nepremičnine iz Celja. Po neuradnih podatkih bi moral Zim za zemljišče odšteti okrog tri milijone evrov. “Direktor Zima se trenutno dogovarja za najem lizinga,” dodaja Kangler.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.