Slovenija
61 ogledov

Čakajo jih še deset

Prenovljene ambulante so odprli Jože Veternik, direktor OZG, Maja Petrovič Štebl Žurnal24 main
Gorenjska. Premalo zdravnikov. V radovljiškem ZD prenovili ordinacije in uredili dve novi. Potrebujejo pediatra.

 

Kadrovska suša
Zdravniki
. Na Gorenjskem manjkajo štirje pediatri in šest splošnih zdravnikov. Največje težave imajo po besedah direkorja OZG Jožeta Veternika v bohinjskem, blejskem, kranjskogorskem in škofjeloškem ZD. Položaj rešujejo z mladimi specializanti, pri zdravnikih iz držav, ki niso članice Evropske unije, pa težave povzročajo dolgotrajni postopki. “Imamo nekaj zdravnikov iz Srbije, ki bi prišli k nam, vendar je njihov prihod vezan na daljše časovno obdobje, saj postopki registracije trajajo od dve do tri leta,” je poudaril Veternik.

V radovljiškem zdravstvenem domu (ZD) so včeraj odprli prenovljeno ginekološko ambulanto in čakalnice, čakalnici zobozdravstvenih ordinacij in novo splošno ambulanto, ki so jo uredili v starih prostorih zobne tehnike.

Zdravnica družinske medicine je do zdaj delala v prostorih urgentne medicine, psihologinja pa si je prostore delila z okulistom; od zdaj bosta delali v svojih prostorih. ZD je pridobil tudi novo predavalnico, v kateri bodo lahko izvajali zdravstveno-vzgojno delo za otroke, mladino in odrasle.

Še fasada in okna
“V letih 2011 in 2012 nas čakata še obnova fasade in zamenjava oken, s čimer bomo poskrbeli za energetsko varčnost in prihranek denarja,” je povedala Maja Petrovič Šteblaj, direktorica ZD Radovljica.

Patronaža čaka na obnovo
Na obnovo čaka še mansarda, kjer so prostori patronažne službe in tajništvo.

V ZD dela 17 zdravnikov, od tega sedem koncesionarjev, kot je pojasnila direktorica, pa imajo ta čas kadrovsko stisko predvsem zaradi zdravnic specializantk, ki sta na porodniškem dopustu, in specializanta pediatra, ki je na kroženju v Ljubljani. “Če bi vsi delali, bi nam manjkal le en pediater, tako pa imamo še vedno kadrovsko stisko,” je dodala.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.