Slovenija
22 ogledov

Čakajo na poplačilo

Ministrstvo je pred dnevi že drugič objavilo razpis za izvajalca gradbenih del n Žurnal24 main
Letališče Maribor. Garancija od SCT že unovčena. Pod-izvajalcem naj bi dolgovali okoli 900 tisoč evrov.

 "Trudimo se, da bomo v skladu z asignacijskimi pogodbami poplačali SCT-jeve podizvajalce pri gradnji terminala na mariborskem letališču," je dejal Patrick Vlačič, minister za promet. Podizvajalci naj bi bili poplačani kmalu.

Naredili, a denarja ni
Po padcu gradbenega podjetja SCT, ki je bil glavni izvajalec gradbenih del na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, so se dela tam ustavila. Kot pravijo podizvajalci, kljub opravljenim delom denarja še niso prejeli ne od SCT ne od ministrstva. "Že ko se je videlo, da je SCT v krizi, smo opozorili ministrstvo, naj plača direktno nam, vendar nas ni uslišalo. Tako še zdaj čakamo na denar," je povedal eden izmed pod-
izvajalcev (ime hranimo v uredništvu).

Podatke še zbirajo
Ravno zato, da bi se izognili plačni nedisciplini, so bile z nekaterimi podizvajalci podpisane asignacijske pogodbe. "V sklopu projekta Posodobitev letališke infrastrukture na letališču Maribor smo jih sklenili 20," je povedala Eldina Knez z ministrstva za promet. Neplačanih terjatev naj bi bilo za okoli 900 tisoč evrov.

Kot je navedel naš vir, pa naj bi imelo ministrstvo težave pri unovčevanju bančnih garancij SCT. "Ministrstvo za promet je že unovčilo garancijo SCT," so še dejali na ministrstvu.

Z direktorata za civilno letalstvo, ki vodi prenovo terminala, pa so sporočili, da še vedno zbirajo podatke o pod-
izvajalcih in o tem, koliko jim še dolgujejo. "Prav tako še ni odločeno, v kolikšnem deležu bodo izvajalci poplačani," so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.