Slovenija
9 ogledov

Čakajo na toplejše noči

Rok za dokončanje del je 31. maj. V Vo-Ki pričakujejo, da bodo dela končana že p Žurnal24 main
Gornji trg. Za zastoj krivi zahtevna gradnja, arheološke raziskave in vreme.

"Pred lokalnimi volitvami se je veliko delalo, od takrat pa se nič več ne premakne," je enega od bralcev prevzela bojazen, da bo Gornji trg ostal razkopan do prihodnje predvolilne tekme.

"Nadaljevanje del je načrtovano takoj, ko bodo to omogočale nočne in jutranje temperature (nad nič stopinj), ko zemljina ne bo več zmrznjena in ko bodo drugi pogoji omogočali kakovostno izvedbo," napovedujejo v JP Vodovod - Kanalizacija (Vo-Ka), kjer bralčevega namiga niso komentirali.

Začeli že poleti 2009
Po njihovih besedah je bilo treba roke za dokončanje del podaljšati zaradi zahtevnosti gradnje, arheoloških raziskav in vremenskih razmer. Obnovo komunalne infrastrukture na Starem in Gornjem trgu so začeli 31. avgusta 2009; zaradi slabega vremena in začetka ogrevalne sezone so dela prekinili novembra 2009, in sicer do 17. maja 2010. Dela so spet ustavili 26. novembra.

V sklopu projekta hkrati obnavljajo in gradijo več komunalnih vodov po ulicah Stari trg, Pod Trančo, Vodna steza in Reber od Šuštarskega mostu do Stiške ulice ter po ulici Gornji trg. Glavni izvajalec je KPL, ki s podizvajalcem IMP Promont sodeluje pri komunalnih vodih. Telekomunikacijsko omrežje gradi Gratel, elektroinštalacije pa izvaja Elektro Ljubljana.

Skoraj milijon evrov
Projekt je ocenjen na skupno 938 tisoč evrov (brez DDV), v kar je vključena tudi obnova cestišča. Sanitarna kanalizacija bo stala 380 tisoč evrov, padavinska kanalizacija 370 tisoč evrov, vodovod pa 188 tisoč evrov, pravijo v Vo-Ki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.