Slovenija
16 ogledov

Čakajo sanacijo

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Po eksploziji. Škoda ogromna. Župan upa na razumevanje zavarovalničarjev.
Za eksplozijo je bil kriv občan, ki je poskušal storiti samomor.

Prevalje. “Tudi moja znanka je začasno ostala brez strehe nad glavo. Skrbi jo predvsem nakup nove opreme in aparatur, saj nima prihrankov, krediti pa so dragi,” nam je povedala Prevaljčanka, ki živi v neposredni bližini bloka, v katerem je prejšnji teden eksplodiral plin. Enajst družin je začasno brez stanovanj.

Kot je dejal prevaljski župan Matic Tasič, so v teh dneh zaključili popise in poročila. “Po pregledu vseh inštalacij v stanovanja že dovajamo plin, elektriko in vodo. Če bo vse v redu, bomo lahko začeli ogrevati objekt. Računam, da bomo sanacijo začeli prihodnji teden,” je povedal Tasič.

Še ta teden pa računam na sestanek z zavarovalničarji; pregledali bomo ocene škode in pripravili vse potrebno za izbiro izvajalcev del,” je dodal župan. Škoda je ogromna. “Preuranjeno je še za številke, saj ne gre zgolj za škodo na objektu, temveč tudi na osebnem premoženju,” je pojasnil. “Ljudje so zaskrbljeni predvsem zato, ker vsi premoženja niso imeli zavarovanega, in zaradi nizkih prihodkov. Upam, da bodo zavarovalničarji razumeli stisko in se bomo lahko dogovorili za čimprejšnje izplačilo škode,” je sklenil Tasič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.