Slovenija
905 ogledov

Čakajo tudi več kot šest ur

gneča na ljubljanski obvoznici Saša Despot
Daljše čakalne dobe na mejnih prehodih, ponekod tudi več kot šest ur

Na mejnih prehodih s Hrvaško je močno povečan promet. Na vstop v Slovenijo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje čakajo več kot šest ur, na Obrežju več kot dve uri, na mejnih prehodih Petišovci in Rogatec pa do eno uro. Za izstop iz države vozniki na mejnih prehodih čakajo do eno uro. Dolg zastoj je še vedno pred predorom Karavanke.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona vozil dolga osem kilometrov, so zapisali na prometnoinformacijskem centru. Zaradi zastoja je uvoz Jesenice vzhod, Lipce proti Avstriji zaprt. Zato voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Gorenjski policisti za lokalni promet svetujejo že izvoz Lesce. Posledično se bo lahko znova še dodatno povečal promet skozi Jesenice, še dodajajo.

Zaradi prometne nesreče je zaprta primorska avtocesta med priključkoma Logatec in Vrhnika proti Ljubljani. Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni regionalni cesti med obema priključkoma. Vozniki morajo pustiti med ustavljenima kolonama dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.

Kilometrski zastoj je na štajerski avtocesti med priključkoma Dramlje in Celje vzhod, pred delovno zaporo proti Ljubljani.

Zaradi nadzora potnikov na avstrijski strani in zastojev pa je občasno zaprt predor Ljubelj proti Avstriji, še opozarjajo na prometnoinformacijskem centru za državne ceste.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.