Slovenija
28 ogledov

Čakajoč na seznam

Razvoj in oblikovanje izdelkov naj bi med drugim ostala v Sevnici, proizvodnja p Žurnal24 main
Kopitarna Sevnica. 75 zaposlenih naj bi bilo na seznamu odvečnih delavcev. Več bo znanega 30. avgusta.

V Kopitarni te dni pripravljajo seznam presežnih delavcev, in kot smo neuradno izvedeli, naj bi se na njem znašlo 75 zaposlenih. Kopitarna sicer posluje pozitivno – lani so pridelali 173 evrov dobička.

Ob dobrem poslovanju
Iz poslovnega poročila, ki so ga delničarji potrdili na skupščini prejšnji četrtek, je razvidno, da je družba kljub drastičnemu zmanjšanju čistih prihodkov od prodaje lansko poslovno leto končala razmeroma uspešno, kar je rezultat pravočasnega ukrepanja za ublažitev posledic krize.

V podjetju, ki zaposluje 220 delavcev, naj bi se po besedah Majde Marolt, sekretarke območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, o odpuščanju govorilo že od pomladi, več informacij pa pričakuje na sestanku z vodstvom podjetja. Ta bo, kot nam je povedal Marjan Kurnik, direktor Kopitarne, 30. avgusta. “Postopki usklajevanja s sindikatom in svetom delavcev še potekajo, program razreševanja presežnih delavcev pa je v fazi osnutka,” je dodal.

Proizvodnja k cenejšim
Ali nameravajo proizvodnjo v Sevnici ukiniti in jo preseliti v države s cenejšo delovno silo, nam od pristojnih ni uspelo izvedeti. V strategiji za prihodnji dve leti, ki jo je nadzorni svet sprejel konec lanskega leta, pa med drugim piše, da bo Kopitarna na lokaciji v Sevnici obdržala ključne poslovne funkcije trženja, razvoja, oblikovanja, financ in tistih proizvodnih faz, ki zahtevajo posebna znanja in tehnologijo, druge proizvodne operacije pa bodo izvajali pri kooperantih, kjer je strošek dela nižji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.