Slovenija
30 ogledov

Čakali bodo še dlje

Kanalizacija Polona Pegan
Kanalizacija. V Ljubljani brez nje še vsaj pet let.

Napeljavo vodovoda in kanalizacije v vsako hišo do leta 2014 je pred lanskimi lokalnimi volitvami obljubljal ljubljanski župan Zoran Janković. Krištof Mlakar, direktor javnega podjetja Vodovod - Kanalizacija (Vo-Ka), pa je včeraj napovedal, da bodo to uresničili šele čez pet let pod pogojem, da bodo od Evrope dobili 36 milijonov evrov.

Osemnajst milijonov evrov potrebujejo za dokončanje zbiralnika C0, 18 milijonov pa za širitev centralne čistilne naprave.

“Predvidevamo, da nam bo Evropska komisija namenila ta denar in da bomo čez pet let ukinili greznice na širšem območju Ljubljane,” je povedal Mlakar in dodal, da zdaj pripravljajo vlogi za pridobitev teh evropskih sredstev.

Na novo priključili sto objektov

Prvi odsek kanalizacijskega zbiralnika C0, ki poteka po Sneberski cesti, so zgradili v sklopu kohezijskega projekta izboljšave hidravličnega delovanja kanalizacijskega sistema v Ljubljani. Poleg tega so zgradili zbiralnik S (poteka po cesti Ob Ljubljanici, Pugljevi, Povšetovi in Puterlejevi ulici ter ob Turnskem nabrežju) in tri zadrževalne bazene.

“Na Sneberski cesti smo na kanalizacijo priključili približno sto objektov, to je okoli 350 občanov,” je povedala strokovna vodja projekta v Vo-Ki Barbara 
Gnidovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.