Slovenija
18 ogledov

Čakalna doba: več ur

Čakalne vrste bodo na ljubljanskem Gursu skrajšali z novim obrazcem. (Foto: Benj
1/4
Žurnal24 main
Na Območni geodetski upravi Ljubljana ljudje tudi danes čakajo po več ur, da bi uredili podatke v zvezi z vrednotenjem nepremičnin.

Čeprav so na Geodetski upravi RS (Gurs) prikazovali, da bo popravke glede vrednotenja nepremičnin z lahkoto urediti, pa ni tako. Kot kaže, se morajo ljudje, vsaj v Ljubljani in Kopru, pripraviti na dolgotrajno čakanje.

Na Območni geodetski upravi Ljubljana se ljudje pritožujejo, da čakajo tudi po tri ure. Nepopisna gneča je bila že zjutraj, od 12. do 13. ure pa je bila še pavza.

Fotografije čakalne vrste na geodetski upravi v Ljubljani si oglejte v GALERIJI.

Tudi včeraj čakali "kot ovce"
Preizkus čakalnih dob pa so včeraj naredili pri časniku Finance. Ob 13. uri je novinarka dobila listek s čakalno številko 948, pred njo je bilo na vrsti še 212 ljudi.

Ljudje so bili besni: "Ni res, da se nič ne čaka. Že od sedmih sem tukaj, pred menoj pa je še 50 ljudi," je besnel eden od čakajočih. "Čakamo kot ovce, ni zraka, ni vode, ni stolov," je bil ogorčen drugi. Ljudje se celo niso mogli prebiti do naprave s čakalnimi številkami, ampak so morali ljudem pred seboj sporočiti, da potrebujejo listek, nato pa so jim ga ti podajali iz rok v roke. Samo v dveh urah se je pojavilo 200 novih čakajočih ljudi.

"Doslej ni še nihče prišel dvakrat in nihče ni bil odslovljen. Ne verjamem, da bi bilo komurkoli zaradi urejanja zadeve v geodetski pisarni treba vzeti več kot dan dopusta. Če so pred vrati čakajoči, uradniki delo potegnejo še uro ali dve. Res pa je, da je bilo do včeraj največ 360 strank na dan, tako da je včerajšnji dan res nekaj posebnega," je Financam zagotovil namestnik direktorja Gursa Anton Kupic.

Obisk jih je presenetil, saj so mislili, da bo večina ljudi uporabila spletno aplikacijo ali pa pošto. Eden od novih ukrepov bo zato, da bodo do konca tedna pripravili obrazec, ki bo omogočal vnos manjših popravkov, poslati pa ga bo mogoče po klasični elektronski pošti.

Kako se izogniti gneči
Izogibanje ljubljanski in koprski geodetski upravi ali pa obisk šele čez 14 dni, je nasvet Financ, kako se izogniti gneči. Ali pa v Ljubljani vzamete listek, greste domov in prek telefona 01 241 78 16 vsakih nekaj ur preverite, ali se že bliža vaša čakalna številka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.