Slovenija
26 ogledov

Čakalne dobe objavljene na spletu

Predstavniki odškodninskih družb naj bi v čakalnicah zapisali ime in priimek bol Žurnal24 main
Ministrstvo za zdravje je na njihovi spletni strani objavilo tabelo čakalnih dob v bolnišnicah za izbrane aktivnosti v okviru ambulantne in bolnišnične dejavnosti.

Tabela, ki jo je ministrstvo objavilo zato, da bi olajšalo odločitev uporabnikom pri izbiri bolnišnice za določen pregled ali poseg, prikazuje stanje čakalnih dob konec maja. Podatke, ki so objavljeni, je ministrstvo dobilo neposredno od izvajalcev zdravstvenih storitev, v prihodnosti pa mislijo prikaz še nadgrajevati in skrbeti za to, da bodo podatki vedno ažurni. Objavljena tabela bo tako povečala preglednost nad dostopnostjo do zdravstvenih storitev.

 

Čakalne dobe:

Seznam čakalnih dob ministrstva za zdravje je objavljen na http://www.mz.gov.si/. Seznam ZZZS pa na strani http://www.zzzs.si/cakdobe.

V primeru, da bi prišlo do neujemanja med objavljenimi čakalnimi dobami in dejanskim stanjem, pa so na ministrstvu odprli tudi elektronski naslov cakalnedobe@gov.si , kamor lahko uporabniki pošljejo svoje pripombe in popravke.

Podatki o čakalnih dobah po posamezni zdravstveni storitvi in po posameznih izvajalcih so drugače dostopni tudi na spletnih straneh Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.