Slovenija
115 ogledov

Čakalne dobe se krajšajo

Zadnja poletna nedelja bo po napovedih vremenoslovcev dokaj lepa, obilica raznih
1/2
Žurnal24 main
Promet po državi je večinoma sproščen. Na Štajerskem čakalna doba za vstop, na Primorskem za izstop iz države.

Pogled v živo: Odsek Srmin - Koper, priključek Bertoki.  Za osvežitev slike pritisnite tipko F5. © Promet.si

 
Gneči proti in iz smeri morja se bo danes pridružila še gneča zaradi praznika Marijinega vnebovzetja.


Stanje na slovenskih cestah

Štajerska:
Ceste:
zastoji so v smeri mejni prehod Gruškovje-Podlehnik. Na štajerski avtocesti je zaradi okvare tovornega vozila promet oviran na uvozu Maribor - jug v smeri Ljubljane. Pri Veržeju je zaradi prometne nesreče zaprta cesta Križevci pri Ljutomeru - Bratonci. Obvoz za osebna vozila je po lokalnih cestah.

Na štajerski avtocesti je zaradi del zaprt vozni pas med priključkoma Celje - center in Celje - vzhod. Zaprt je tudi uvoz Celje - center proti Mariboru. Obvoz je možen prek priključka Celje - vzhod/Ljubečna ali prek priključka Celje - zahod.

Mejni prehodi: na Gruškovju je čakalna doba za vstop pa 20 minut,.
Primorska
:
 

Kamere na cestah

Za osvežitev slike pritisnite F5 in videli boste, kakšno je trenutno stanje na cesti.

Ceste:  od viadukta Bivje do priključka Koper - center v smeri Kopra se vije 4-5 kilometrov dolga kolona, na relaciji Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola prav tako nastajajo krajši zastoji.
Mejni prehodi: na Dragonji je za izstop iz države treba čakati 45.

Gorenjska:
Ceste: Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti med priključkoma Brezje in Podbrezje v smeri Ljubljane.
Mejni prehodi: ni predvidenih posebnosti.

Pogled v živo: Odsek Podtabor.  Za osvežitev slike pritisnite tipko F5. © Promet.si

 

Dolenjska:
Ceste
: zgoščen promet je na cesti Trebnje-Karteljevo. Na cesti Metlika - Novo Mesto je pri Jugorju pri Metliki zaradi prometne nesreče polovična zapora . Glavna cesta Škofljica - Kočevje je pri Pijavi Gorici zaprta zaradi podrtega droga čez cestišče.
Mejni prehodi:
Obrežje naj bi bilo poleg Gruškovja danes najbolj obremenjen mejni prehod. Priporočena je uporaba prehodov Slovenska vas ali pa Vinica.

 

Stanje na cestah

Kakšno je trenutno stanje na slovenskih cestah, lahko spremljate na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra ali pa jih pokličete na telefonsko številko 1970 oziroma 080 22 44.

Če se v zagati znajdete na Hrvaškem, za pomoč na cestah pokličite 987 ali 003851987. Za obvestila o stanju na  hrvaških cestah pa pokličite 00385/1/4640-800.

Stanje na hrvaških cestah
Hrvaški mediji so že včeraj napovedovali prometni infarkt, saj naj bi Hrvati množično obeležili cerkveni praznik. Cestninsko postajo Lučko naj bi ta vikend v smeri morja in iz morja prečkalo skoraj 200.000 vozil.  Tukaj se je že nabrala 4 kilometra dolga kolona vozil v smeri iz morja, proti mejnemu prehodu Dragonja pa se vije 12 kilometrov dolga kolona s hrvaške strani.

Zastoji nastajajo tudi na Jadranski magistrali, istrskem ipsilonu, na krškem mostu in na reški obvoznici.

Slovenskim voznikom priporočamo, da namesto mejnega prehoda Obrežja raje uporabijo mejni prehod Vinica in se tako izognejo gneči na avtocesti med Zagrebom in Karlovcem, kjer prav tako nastajajo zastoji.

Trajekti
V pristaniščih na hrvaškem je še povečan promet, vendar čakalnih dob še ni, so pa predvidene v poznejših urah, in sicer tudi do uro in pol.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.