Slovenija
7590 ogledov

Čakate sonce? To pravijo vremenoslovci

Megla Profimedias
Sobotno jutro je ponekod deževno.

V soboto bo sprva pretežno oblačno in marsikje po nižinah megleno. Čez dan se bo postopno jasnilo, na Primorskem in Notranjskem pa bo ostalo precej nizke oblačnosti. Popoldne bo ponekod zapihal šibak jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo. Drugod bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 13, najvišje dnevne od 18 do 22 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla.

Vremenska slika: Nad vzhodno in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa ciklonsko območje. Vremenska fronta se severno od nas pomika proti vzhodu. V višinah k nam od zahoda doteka razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sprva pretežno oblačno in ponekod megleno, čez dan se bo postopno jasnilo. V nedeljo bo precej jasno z nekaj jutranje megle, le v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine pa bo zjutraj in dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno.

Biovreme: Danes in v nedeljo bo vremenski vpliv na počutje večinoma ugoden in v krajih s sončnim vremenom spodbuden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.