Slovenija
43 ogledov

Cariniki stavkajo naprej, a malo manj

Na mejnih prehodih je še vedno oviran tovorni promet. Žurnal24 main
Po sestanku Šušteršiča sindikalnih predstavnikov carinikov ti stavkajo še naprej. Poiskali bodo možne varčevalne ukrepe, da odpuščanje ne bi bilo potrebno.

Cariniki stavkajo naprej, a bodo kolone na meji krajše, tudi izrečene besede so bolj optimistične. Vodja stavkovnega odbora sindikata Dušan Miščevič je prepričan, da je mogoče najti rešitev, da do odpuščanj ne bi prišlo. Če najdejo skupno rešitev varčevalnih ukrepov, po zagotovilih ministra v odstopu Janeta Šušteršiča ni razlogov za odpuščanje, kar je ena poglavitnih stavkovnih zahtev.

Brez številk


Sindikatu carinikov Slovenije po Miščevičevih besedah nimajo zadržka glede varčevalnih ukrepov. "Zavedamo se, da je kriza in da je treba še nekaj dati, vendar pa je vprašanje, ali smo sposobni dati toliko, kolikor vlada v tem trenutku pričakuje," je dejal.  V Carinski upravi RS je sicer zaposlenih okoli 1650 ljudi. Po Miščevičevem mnenju je glede na nove naloge, ki jih prejemajo, odpuščanje nepotrebno in neproduktivno, ker bo zaviralo izvajanje njihovih nalog.  Številke, koliko bi morali privarčevati, pa niso določili.

Šušteršič predlagal zamrznitev


Možne varčevalne ukrepe bodo po Miščevičevih besedah začeli iskati že danes, sestali se bodo s predstavniki carinske uprave, nato pa v prihodnjih dneh pripravili izračune. Ko bodo imeli pripravljene predloge, se bodo z ministrom znova sestali, napoveduje Miščevič. Kot je prepričan, "se bo z dobro voljo dalo najti ustrezne rešitve".  Na Šušteršičev predlog, da bi stavko zamrznili pa niso pristali. Nadaljevali jo bodo v omejenem obsegu.


Komentarjev 1
  • ennanova 08:49 29.januar 2013.

    Kako pridobiti volilceNajvečje deleže glasov so na dosedanjih volitvah praviloma požele neobstoječa stranka oz. lista, neobstoječ kandidat za predsednika republike in neobstoječ zakon o tej ali oni zadevi. Vedno več volilcev svoje (ne)glasove namenja izkazovanju nezaupanja v vladarje. Manj ...prikaži več ljudje zaupajo svojim 'izbrancem', http://za-misli.si/kolumne/gregor-hrovatin/758-kako-pridobiti-volilce-kako-pridobiti-volilce