Slovenija
15 ogledov

Čarovniške vragolije

Vse delavnice, razen sredinega izleta – potepanja po Halozah, so brezplačne. (Fo Žurnal24 main
Krompirjeve počitnice. Poskrbljeno za ustvarjalne urice osnovnošolcev.

V Mariboru je pobudo za počitniške otroške delavnice znova prevzela zveza prijateljev mladine (ZPM), ki dogajanje pod naslovom Jesenski kolaž ponuja v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor v središču mesta med 8. in 18. uro, pa tudi v OŠ Martina Konšaka na Teznu in Tabor I med 10. in 13. uro.

Pripravljajo klepet z veverico, plesno delavnico ritmov modernega jazza in lutkovno delavnico z naslovom Čarovnice letijo v nebo.

“Za sredin izlet smo izbrali potepanje po Halozah. Pekli bomo kruh, obiskali kovača in se kopali na Rogaški rivieri,”
napoveduje Tadeja Dobaj iz ZPM in dodaja, da je to edina dejavnost, za katero je treba plačati, še vedno pa velja, da je malica iz nahrbtnika.

Dodatne ure drsanja

Za malo večje otroke. Javni zavod Športni objekti Maribor bo poskrbel za dodatne ure rekreativnega drsanja. Od ponedeljka do četrtka bo mogoče drsati od 9.30 do 11.00 in od 16.00 do 17.30, v petek pa namesto popoldne še zvečer med 20.30 in 22. uro.

Na temo noči čarovnic
Na Ptuju lahko otroci med jesenskimi počitnicami obiščejo pokrajinski muzej, kjer bodo od ponedeljka do četrtka med 10. in 12. uro brezplačne čarovniške muzejske delavnice. S čarovnicami se bodo srečali tudi celjski otroci.

“Za konec bo prihodnjo nedeljo ob 16. uri na ogled gledališka predstava za otroke Čudežni pralni stroj Leonard, starši pa se bodo pridružili gobarskemu pikniku,” pravi Špela Božinović iz celjskega mladinskega centra.

Za otroke bodo prav tako poskrbeli v Ormožu. “Vsak dan bomo ponudili tudi malico in topel čaj,” sklene Tamara Jurkovič iz Mladinskega centra Ormož.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.