Slovenija
11 ogledov

Bratuškova in Janković gresta v boj

Janković in Bratušek Saša Despot
Alenka Bratušek in Zoran Janković sta podala soglasje h kandidaturi za predsednika stranke.

Pozitivna Slovenija (PS) je na svoji strani sporočila, da je izvršni odbor PS prejel soglasje Alenke Bratušek in Zorana Jankovića h kandidaturi za predsednika stranke PS. Za volitve sta tako evidentirana dva kandidata. 


"Da, danes sem dal soglasje za kandidaturo za predsednika PS," je dejal Janković in dodal, da je v soboto odločitev sporočil sodelavcem na mestni občini, danes pa še javnosti. "Ne gre za tekmo med mano in Bratuškovo. To je vrnitev h koreninam. Še vedno menim, da imamo lahko predsednico vlade in župana glavnega mesta. Menim, da se nevoščljivci preveč vtikajo v našo stranko. Naj se vtikajo v svojo poslansko skupino." Janković se čudi, da se oglašata Gregor Virant in Karl Erjavec, ki preskakujeta iz ene v drugo opcijo.

"V enem letu sem bil samo enkrat vprašan za nasvet – pri kriznem davku. Nisem hodil po terenu in bil sem samo na eni akademiji v Brežicah." Po njegovih besedah je dokazal, da je državotvoren januarja 2013 in v marcu, ko je napisal izstopno izjavo. Kot je dejal, se javlja, ker želi državi dobro, kar pa bo mogoče tako, da se bo izvajal program PS iz leta 2012. "Mislim, da je čas, da se postavijo roki za stvari, ki so v njem. Če želi stranka obstati, mora poskrbeti, da bo Sloveniji bolje."

Janković je napovedal, da ne bo hodil po terenu, ker bi bilo podcenjevalno, da bi prišel zadnji teden. Bo pa članom poslal pismo, v katerem bo razložil razlike in jim dejal, da se vidijo na kongresu. 

Padec vlade ni njegova odgovornost, meni Janković. "Naj tisti, ki to govorijo, pokažejo svojo odgovornost. Če lahko zahtevajo predsednika, bodo jutri postavljali že tajnika stranke. To je poskus vplivanja na člane in članice PS."

Stvar "politične higiene"

Za to, da sta se morala še enkrat izreči, se je izvršni odbor stranke PS v četrtek odločil, ker to zahteva "politična higiena", saj je od zaključka evidentiranja kandidatov minilo že več pol leta, je pojasnila podpredsednica stranke Maša Kociper.

Kongres PS je bil namreč predviden že za oktobra lani, vendar so ga odložili na čas pred parlamentarnimi volitvami.

Kongres bo 25. aprila v Kongresnem centru Brdo.

Premierka poziva k strnitvi vrst

Premierka je v pismu članom že pred četrtkovim izvršnim odborom najavila kandidaturo in pozvala, naj v PS strnejo vrste. Janković pa je v začetku minulega tedna o morebitnem umiku svoje kandidature še molčal. 

Seveda pa še vedno obstaja možnost, da na samem kongresu kateri od kandidatov umakne svojo kandidaturo. Nasprotno pa vlaganje kandidatur tedaj ne bo več mogoče, saj so bili vsi postopki evidentiranja že zaključeni. Glasovanje na kongresu bo tajno.

Komentarjev 9
  • Veteran 18:19 14.april 2014.

    Janković tajkun in pokvarjenc, alenka pa soustvarjalka bančne luknje, pravi par za vladanja Sloveniji!!??

  • dragec 14:30 14.april 2014.

    Brigajo velikega plešastega firerja

  • dragec 14:30 14.april 2014.

    Jebal te tvoj bog in popovski pedofili,ki čuvajo tvojega otroka