Slovenija
24 ogledov

Čas imate le še do 12. ure

ura Shutterstock
Zadnji dan v letu marsikje veljajo posebni delovni urniki. Z nujnimi opravki raje pohitite.

Vsi, ki imate še kakšne opravke na bankah, morate pohiteti. Banke bodo namreč skladno z dogovorom v okviru Združenja bank Slovenije odprte do 12. ure. Spremenjeni so tudi roki, do katerih morajo biti oddani plačilni nalogi prek elektronskega bančništva, da bodo plačila izvedena še isti dan. Informacije o omenjenih urah so na voljo na spletnih straneh bank.

Pošte po sobotnem urniku

Poslovalnice Pošte Slovenije danes delujejo po sobotnem delovnem času. Tiste poslovalnice, ki so ob sobotah običajno zaprte, bodo danes odprte le še do 11. ure.

Davčni obračuni do 12. ure

Prej bodo delo zaključili tudi na davčni upravi. Uradne ure se bodo končale ob 13. uri. Davčni zavezanci morajo davčne obračune oddati do 12. ure. Sistem eDavki omogoča oddajo obračuna davka že pred zakonsko določenim rokom.

Na Dursu so posebej izpostavili obračune davčnega odtegljaja za plačila, izvedena 31. 12. 2013, in obračune DDV, ki jih morajo davčni zavezanci predložiti davčnemu organu do zadnjega delovnega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja. V decembru je to 31. 12. 2013.

Tudi trgovine se zapirajo prej

Vsi, ki morate danes še po nakupih, imejte v mislih, da bodo trgovine danes vrata zaprle malce prej kot običajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.