Slovenija
21 ogledov

Čas je za skupno igro

Takole so se otroci iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca pripravljali na dana Žurnal24 main
Igraj se z mano. Kotnik: Vključevanje se ne more uresničiti za zidovi šol.

Mednarodni festival Igraj se z mano bo do petka na Prešernovem trgu v igri združeval otroke, mladostnike in odrasle s posebnimi potrebami z večinsko populacijo z značilnim razvojem. Tudi četrti festival poteka pod okriljem Zavoda za usposabljanje Janeza Levca in Društva za kulturo inkluzije.

Vseslovenski festival Sodelovanje. Sodelovalo bo prek 140 šol, organizacij in zavodov (lani 70).
Program. Do petka bo na Prešernovem trgu potekal med 9. in 14. uro.
V Mariboru. Na glavnem trgu v Mariboru festival gostuje v četrtek.

“Namen je inkluzija”
Boštjan Kotnik, organizator in idejni oče festivala, je povedal, da je osnovni namen festivala inkluzija otrok s posebnimi potrebami. Otroci so vključeni v širšo družbo z dejavnostmi, torej igro, s katero se lahko enakovredno vključujejo v družbeno življenje. “Zato je igra osrednja dejavnost festivala. Ko skupaj sodelujemo v igri, takrat hendikep ni več v ospredju,” je pojasnil Kotnik. Zato da bo lahko vsak našel igro, ki jo najbolje obvlada, bodo pripravili približno 28 različnih delavnic na dan. “Tako se meje porušijo, saj niso več funkcionalne,” je dejal.

Vse več prostovoljcev
“Letos nam pomaga že več kot sto prostovoljcev, večinoma študentov iz Slovenije, pomoč pa nam je ponudilo tudi prek 20 prostovoljcev, predstavnikov 15 evropskih držav, ki prihajajo k nam, da bi podoben festival prenesli tudi v svoje domače okolje,” je razložil organizator.

Festival s pestrim gledališkim, plesnim in pevskim programom se bo začel ob 16. uri, zaključil pa v  petek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.