Slovenija
185 ogledov

''Čas je za zamenjavo''

''Ja, to mesto me zanima, a pod določenimi vsebinskimi pogoji,'' je dejal Matjaž Žurnal24 main
V gorenjski izdaji Žurnal24: Bled. Teolog Matjaž Berčon je kandidat za direktorja občinske uprave. Župan odločitve še ne komentira.

Najresnejši kandidat za novega direktorja občinske uprave, Blejec Matjaž Berčon, sicer tudi občinski svetnik, je za Žurnal24 včeraj potrdil, da ga delovno mesto prvega moža občinske uprave zanima in načeloma pristaja na to, več pa ni želel povedati. “Dokler se župan (Janez Fajfar, op. a.) o tem ne odloči, tega ne morem komentirati. Menim, da mora župan najprej urediti zadevo z zdajšnjim direktorjem (Borisom Malejem, op. a.), zato tudi ne želim govoriti o tem, kaj bi novega vnesel v delo občinske uprave,” je pojasnil.

Tudi v politiki
Matjaž Berčon. Diplomirani teolog je bil nekaj let direktor družbe Turizem Kras, zdaj dela na lokalni televiziji Alpski odmevi. Dejaven je tudi v politiki; bil je predsednik blejskega odbora stranke Nova Slovenija, kjer ga je zamenjal Miran Kresal.

Več evropskega denarja
Redkobeseden je bil tudi župan Fajfar, ki je sicer potrdil, da je Berčon kandidat za novega direktorja, dejal pa je, da ne želi prehitevati dogodkov in da odločitev o novem direktorju še ni dokončna. “Zdajšnji direktor Malej še ni razrešen in je na bolniški. Menim, da bom kaj več lahko povedal sredi januarja. Ta čas preverjam zakonite možnosti, da uredimo zadevo z njim, saj bi se rad razšel v miru, je pa prišel čas za zamenjavo,” je razložil župan, o Berčonu pa je dejal: “Je zaupanja vredna oseba.” In kaj pričakuje od novega direktorja? Predvsem večjo učinkovitost pri pridobivanju evropskega denarja. Zdajšnji direktor Malej je že dlje na bolniškem dopustu, neuradno pa smo izvedeli, da naj bi dobil odpravnino in se upokojil. To smo želeli preveriti tudi pri Maleju, a nam ga ni uspelo priklicati po telefonu.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.