Slovenija
7033 ogledov

Čas za oddajo imate le še danes in jutri

Računalnik
Kdor še ni uveljavljal olajšave za vzdrževane družinske člane, pa bi to želel storiti, ima še čas.

"Tisti, ki želijo uveljavljati olajšavo za vzdrževane družinske člane, lahko zgolj prek eDavkov (prek mobilne aplikacije ali spletnega portala) to storijo še danes in jutri. V papirnati obliki vlog ne sprejemamo več," pojasnjujejo na Finančni upravi RS. 

Od 6. februarja dalje namreč na upravi v informacijski sistem vnašajo podatke iz papirnatih vlog za uveljvaljanje olajšave za vzdrževane družinske člane. V času vnosa teh podatkov so pustili portal odprt tudi za zunanjo javnost. "To pomeni, da bodo lahko zavezanci oddali to vlogo prek mobilne aplikacije eDavki ali prek spletnega portala eDavki do 20. februarja 2020," pravi Stojan Glavač, svetovalec za odnose z javnostmi.

Letos za skoraj polovico več elektronskih vlog

"Do 5. februarja 2020, ko je zakonski rok za vložitev napovedi, je elektronsko napoved vložilo 92.107 zavezancev, kar je 48 odstotkov več, kot do istega datuma preteklega leta. Lani smo do 5. februarja 2019 prejeli 62.067 elektronskih vlog," navaja Glavač podatke o tem, koliko ljudi se odloča za elektronsko oddajo vlog.

Lani so v obdobju od 5. februarja pa do 20. februarja, ko so zavezanci lahko oddajali le elektronske vloge, zabeležili približno 4.000 vlog. "Če bo podoben trend oddaje tudi v letošnjem letu, se bomo do 20. februarja močno približali številki 100.000 oddanih elektronskih vlog. Glede na to, da je vsako leto skupaj oddanih približno 250.000 vlog, bo to pomenilo, da bo letos 40 odstotkov vlog oddanih elektronsko, 60 odstotkov pa na papirju (osebno na uradu in po pošti)," še dodaja Stojan Glavač s finančne uprave.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.