Slovenija
32 ogledov

Časar brez vabila

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Izsiljevanje. Koprski tožilci s seznamom orožja na sodišču dokazujejo, da naj bi bil poslanec nevaren.

Nekdanji šef Luke Koper Robert Časar najverjetneje ni prejel vabila na zaslišanje med včerajšnjim nadaljevanjem sojenja poslancu Srečku Prijatelju na koprskem sodišču. “Priči vabilo ni bilo vročeno,” je Časarjev izostanek pojasnila sodnica.

Da vabilo s sodišča res ni prispelo na njegov naslov, je nekaj ur po koncu včerajšnje obravnave potrdil tudi sam Časar, ki naj bi bil te dni v tujini. “Trenutno sem odsoten, zato se bom v torek na sodišču pozanimal, zakaj vabila nisem prejel. Šele od novinarjev sem izvedel, da bi moral biti zaslišan,” je dejal Časar, ki naj bi moral sodnici pojasniti predvsem domnevno negospodaren nakup zemljišč za Luko, prek katerega naj bi si s Prijateljem nezakonito prislužila svoj del provizije od posla.

Od marca priprti poslanec sodišče vztrajno prosi, naj ga spusti na prostost, da si “bo lahko kakovostno pripravil obrambo”. Tožilci prošnji nasprotujejo. “Obtoženi si je v času groženj podjetniku Mikužu priskrbel še štiri pištole, ki jih ne bi smel prenašati naokoli, saj ni imel dovoljenja. Eno je ves čas hranil v avtu,” meni tožilka Barbara Milič Rožman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.