Slovenija
56 ogledov

Časar in Babič ne bosta plačala 680 tisočakov

slovenija 22.02.13. luka koper, foto: suzana kos Suzana Kos
Robertu Časarju in Aldu Babiču ne bo treba vrniti 680.000 evrov Luki Koper, ker sta skladiščila avtomobile na sporni deponiji na ankaranski bonifiki. Plačilo te škode jima je lani jeseni prisodilo koprsko okrožno sodišče, včeraj pa je višje sodišče to zavrnilo.

Tako je na višjem sodišču padla edina tožba, v kateri je bila Luka vsaj delno uspešna, pišejo Primorske novice.

Po odločitvi je odvetnik Dejan Babič, ki zastopa svojega očeta, nekdanjega člana uprave Luke Koper Alda Babiča, še ekrat poudaril, da je v tem primeru kazen gradbeni inšpektor izrekel Luki Koper in ne gre za pravno priznano škodo, ki bi jo lahko prevalili na poslovodstvo in uveljavljalo v odškodninskih postopkih. “Vsaka drugačna odločitev bi bila nevarna za slovensko gospodarstvo, saj bi direktorji lahko odgovarjali za enormne zneske tudi ko so ravnali v korist družbe,” je še izpostavil.

V času izreka kazni je bila v pristanišču prostorska stiska, zato so avtomobile skladiščili tudi na deponiji, sicer bi izgubili posel.

Zadovoljen je tudi odvetnik Daniel Planinšec, ki zastopa Roberta Časarja; poudarja, da je sodišče potrdilo, da je vodstvo Luke Koper delalo v dobro podjetja.  

V Luki Koper so sodbo prejeli včeraj in še niso odločali, ali bodo zahtevali izredno revizijo, še pišejo Primorske novice. 

Komentarjev 3
  • marabunta 11:25 11.april 2015.

    itak vsi delajo v dobro podjetja in družbe, kdo dvomi ???.....zato smo tam kjer smo

  • mph 09:54 11.april 2015.

    Itak.

  • Papaja Popi 08:47 11.april 2015.

    In tako so se spet izognili plačiluŠe malo in bosta zahtevala odškodnino