Slovenija
18 ogledov

Časar pod lupo kriminalistov

Robert Časar (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Kriminalisti danes preiskovali stanovanjsko hišo nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja.

Kot je poročal RTV Slovenija, so kriminalisti kar osem ur na naslovu stanovanjske hiše Roberta Časarja v Portorožu iskali dokaze o domnevnem pretakanju luškega denarja na Časarjev račun. Ta denar naj bi Časar porabil za urejanje zasebne hiše na Strmi poti v Portorožu, v poslovnih dokumentih pa naj bi bilo to prikazano kot nakup količkov za označevanje zemljišč v Murski Soboti, kjer je Luka Koper nameravala graditi logistični terminal.

Odvetnik: Kršenje človekovih pravic

Kot je za RTV Slovenija dejal Časarjev odvetnik Danijel Planinšec, kriminalisti tudi tokrat niso ničesar odnesli, preiskovali pa so že tretjič. Ocenjuje, da gre za grobo kršenje človekovih pravic, zato se bodo poslužili vseh pravnih sredstev.

Zoper Časarja naj bi se še letos začelo sojenje zaradi poslov na Orleški gmajni. Preti pa mu še odškodninska tožba v višini 32 milijonov evrov – toliko naj bi namreč znašala škoda, ki so jo z negospodarnim ravnanjem povzročili Luki Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.