Slovenija
13 ogledov

Časarja izdal obračun?

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Marjan Mikuž je na sodišču dokazoval, da je podkupnino prejel tudi Robert Časar. Zaradi izsiljevanja naj bi se mu zdravstveno stanje tako poslabšalo, da se je zdravil celo v tujini.
"Iz obračuna izhaja, da je moje podjetje prejelo skoraj 470 tisoč evrov provizije od prodaje zemljišč Luki Koper. Ena od postavk pa dokazuje, da je Časar od te vsote prejel najprej 50 tisoč in pozneje še okoli 40 tisoč evrov nagrade za izpeljavo posla. Istočasno je podjetje 50 tisočakov, nato pa še 30 tisočakov namenilo tudi Prijatelju." To je potem, ko je obračun predložil koprski sodnici, ki sodi poslancu Srečku Prijatelju, pojasnil Mikuž.

Novogoriški podjetnik Marjan Mikuž je z izpisom poslovanja podjetja Premik.net na sodišču dokazoval, da je okoli 400 tisoč evrov provizije, domnevno pridobljene s posli z Luko Koper, razdelil tudi Robertu Časarju in Srečku Prijatelju. Vztraja, da je Časarju izročil 90 tisoč evrov provizije.

"Obračun je izmišljen"
Prijatelj in tudi Časar zanikata domnevno sporni zaslužek ter odgovornost za oškodovanje proračuna državne Luke. “Mikuž si je izmislil nek fiktivni izračun. Znano je namreč, kako se sestavlja obračun podjetja,” Časar izpodbija pristnost dokaza. Sicer pa želi Mikuž s predloženim obračunom dokazati, da naj bi samo do volitev pred dvema letoma Prijatelju plačal skoraj 400 tisoč evrov nagrade, ker je Mikuža seznanil z nekdanjim šefom Luke Koper.

 

Mikuž kot žrtev domnevnega izsiljevanja vztraja, da se mu je v zadnjih dveh letih, odkar naj bi mu Prijatelj grozil, njegovo zdravstveno stanje občutno poslabšalo. Zdravil naj bi se tudi v tujini, ker naj bi se mu popolnoma porušil imunski sistem. Med Prijateljem in Mikužem se je vnel tudi spor o tem, kako dolgo se poznata. Sporekla sta se tudi glede tega, ali si je Mikuž nakopal številne dolgove zaradi obiskov igralnic.

Mikuž je pričal že v ponedeljek. Takrat je povedal, da mu je Prijatelj grozil in od njega izsiljeval podkupnino. Mikuževo pričanje je že v ponedeljek obremenilo tudi nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja, ki naj bi prek SMS v zameno za posle med Luko Koper in Mikuževim podjetjem Premik.net zahteval 90 tisoč evrov.

Trenutno zaslišujejo Prijateljevo taščo Leopoldo Stojkovič, ki naj bi ji Mikuž dolgoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.