Slovenija
18 ogledov

Časarja ne bo na sodišče

Robert Časar (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Na koprskem okrožnem sodišču so danes pričakovali nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja, a je ta udeležbo odpovedal. Časar naj bi prejel del provizije.

Glavna obravnava na koprskem okrožnem sodišču zoper priprtega poslanca SNS Srečka Prijatelja se nadaljuje. Na predlog obrambe bi moral danes kot priča nastopiti nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar, a se je ta za izostanek opravičil. Med sojenjem je prišlo na dan, da naj bi tudi on prejel del provizije iz poslov z zemljišči na Orleški gmajni pri Sežani.

Po trditvah glavne priče in škodovoanca Marjana Mikuža naj bi Časar na Prijateljevo vztrajanje prejel 90.000 evrov. Denarja sicer Časar naj ne bi izrecno zahteval, a iz nekaterih SMS sporočil Mikužu naj bi bilo razvidno, da plačilo vseeno pričakuje.

Kot smo pisali pred dnevi, je nekdanji predsednik uprave Luke Koper te navedbe že zanikal, prav tako je Prijatelj zanikal, da bi bil prisoten pri predaji denarja Časarju.

Včeraj smo poročali tudi, da je Prijatelj pisal pravosodnemu ministru Alešu Zalarju in ga prosil, naj odredi nadzorstveni postopek zoper "nezakonito vodene postopke in nestrokovno delo tožilstva". Zahteva še, naj takoj ukrepajo zoper poslovneža Mikuža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.